Per keturias varžybines dienas buvo išdalintos nugalėtojų taurės 17-oje rungčių (11 rungčių , jojant suaugusiais žirgais bei 6 rungtys, jojant jaunais 5-7 metų žirgais) bei 23 100 eurų vertės piniginis fondas.

Sėkmingiausi startavę raiteliai buvo jaunasis lietuvis Justas Gabalis, Estijos čempionas Paul-Richard Argus, talentingasis Rusijos raitelis Egor Schibrik , Monika Voluntaitė bei sėkmingai su jaunais žirgais startavęs Aleksejus Timofejevas.

Sulėta sekamdienio popietę vykusiame „RCC Grand Prix“ penki duetai pateko į persirungimą (estas Paul-Richard Argus, Monika Voluntaitė, Justas Gabalis ir Jegoras Šibrikas su dviem savo žirgais). Nors pirmuoju numeriu persirungime startavęs J. Šibrikas su galingu žirgu Carlsberg iš karto uždavė greito ir švaraus jojimo toną ( be baudos taškų per 34,64 sek.), tačiau Lietuvos raitelis Justas Gabalis su žirgu Cassander VT Kl.Asdonk Z sugebėjo greičiau suktis posūkiuose ir aplenkti Rusijos duetą daugiau nei sekunde (33,42 sek).

Patyręs estas Paul-Richard Argus su žirgu Caeser nors ir jojo be baudos taškų, tačiau nuo nugalėtojo atsiliko daugiau nei 2 sekundėmis. Tiek Monika Voluntaitė, tiek su antruoju žirgu startavęs J. Šribikas darė klaidas ir atitikamai liko ketvirta ir penktas.

Lietuvos himnu ir gausiais plojimais pagerbtas jaunojo lietuvio raitelio apdovanojimas pabaigė pirmąją tartautinių varžybų savaitę. Raiteliai su žirgais atsipūs trejetą dienų ir vėl pratęs varžybas ateinantį ketvirtadienį . Varžybos tęsis birželio 1-4 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)