Lietuvos duetas 2000 metrų distanciją įveikė per 6 min. 21,43 sek. Šiame plaukime nugalėjo lenkai Miroslawas Zietarskis ir Mateuszas Biskupas (6.17,40).

Vyrų porinių keturviečių valčių pirmame atrankos plaukime penktadienį Lietuvos kvartetas Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius užėmė pirmą vietą ir pelnė vienintelį tiesioginį bilietą į finalą. Lietuvos komanda 2000 metrų distanciją įveikė per 5 min. 51,03 sek.

Antrą vietą užėmė Nyderlandų irkluotojai (5.55,72), trečia buvo Italijos (5.57,95). Į finalą, kuriame varžysis šešios valtys, iškart pateko dviejų atrankos plaukimų nugalėtojai. Kitos įgulos dėl likusių vietų finale varžysis paguodos plaukimuose.

Vyrų vienviečių valčių antrame atrankos plaukime lietuvis Armandas Kelmelis finišavo per 7 min. 8,380 sek. ir užėmė trečią vietą. Pirmas finišavo ir vienintelį tiesioginį bilietą į pusfinalį pelnė prancūzas Hugo Bucheronas (6.50,200). Kiti irkluotojai dėl vietos pusfinalyje varžysis paguodos plaukimuose.

Vyrų pavienių keturviečių valčių trečiame atrankos plaukime lietuviai Dominykas Jančionis, Mantas Juškevičius, Povilas Stankūnas ir Saulius Ilonis (6.04,480) liko paskutiniai, ketvirti, ir penktadienio vakarą dėl patekimo į pusfinalį kausis paguodos plaukime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją