Antri liko Lietuvos čempionatą rengusio „Dano“ sportininkai (48 prizinės vietos, 82 taškai), treti - „Sanrei“ (40, 76). Čempionate įskaitinius taškus taip pat pelnė klubų „Seishin“, „Tikslo“, „7 mūzų“ ir „Samurajaus“ auklėtiniai.

Daugiausia dėmesio sulaukiančiose suaugusiųjų varžybose šiemet pergalėmis džiaugėsi pripažinti tradicinės karatė meistrai. Vyrų katos rungties čempionu tapo klubo „Sanrei“ vadovas Vadimas Akimovas, už nugaros palikęs Aidą Abromaitį iš „Lūšies“ ir Deividą Samulį iš to paties „Sanrei“.

Kumitė varžybose čempionu jau tapo A. Abromaitis, finale nugalėjęs D. Samulį. Trečią vietą šioje rungtyje pasidalino „Samurajaus“ atstovai Darius Balčiūnas ir Andrius Girdzijauskas.

Moterų varžybose du aukso medalius pelnė Justė Baltrušaitytė („Danas“), laimėjusi kumitė ir fuku-go rungtis. Katos rungtyje čempione tapo Konstancija Ambrazaitė („Lūšis“), kitose rungtyse turėjusi tenkintis sidabru.

Katos rungties bronza atiteko Miglei Pelėdaitei („Danas“), kumitė - Adai Urbonaitei („Lūšis“) ir Dominikai Versockai („Sanrei“), o fuku-go - A. Urbonaitei ir Gerdai Tėvelytei („Seishin“).

Suaugusiųjų komandų katos rungtyje niekas neprilygo „Sanrei“ trijulei (V. Akimovas, Denisas Balinskis ir D. Versocka), o en-bu čempionais tapo „Lūšies“ sportininkai A. Abromaitis ir Ugnė Kvedytė.

Lietuvos čempionato prizininkus apdovanojo Lietuvos tradicinės karatė asociacijos prezidentas Giedrius Dranevičius ir praeityje garsus krepšininkas uteniškis Žydrūnas Urbonas, per renginio atidarymą prasitaręs, kad tradicinės karatė treniruotes lanko ir jo sūnus.

Kitas šių metų itin svarbus turnyras tradicinės karatė sportininkų laukia lapkričio mėnesį, kai Rumunijoje vyks Europos čempionatas.

„Nuo 2002 metų Lietuvos rinktinė be medalių nėra grįžusi iš jokio čempionato, puikiai konkuruojame su didžiulėmis šalimis, tad ir šiais metais tikimės grįžti su apdovanojimais“, - sakė G. Dranevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją