Po „sauso“ pirmojo kėlinio, antrajame iniciatyvą visiškai perėmė Rusijos rinktinė. Į priekį rusai išsiveržė 33 min., kai ritulį po efektingos ir efektyvios iš arti į tuščius vartus pasiuntė Jevgenijus Kuznecovas.

Netrukus kanadiečių situacija dar labiau komplikavosi. Iš aikštės pašalinus Wayne'ą Simmondsą, rusai išnaudojo kiekybinę persvarą – 35 min. persvarą padvigubino Nikita Gusevas.

Baigiantis antrajam kėliniui kanadiečiai mėgino surengti vartų šturmą, bet Rusijos rinktinė sėkmingai apsigynė.

Vos prasidėjus trečiajam kėliniui savo žodį galų gale tarė kanadiečiai. Kiekybinį pranašumą išnaudojo lazdą po komandos draugo metimo laiku kyštelėjęs ir ritulį į vartus nukreipęs Markas Scheifele – 1:2.

Po šio epizodo kanadiečiai ėmė kontroliuoti įvykių eigą aikštėje, surengė tikrą varžovų vartų šturmą ir galų gale išlygino rezultatą – 56 min. pasižymėjo Nathanas MacKinnonas (2:2).

Sutrikę rusai greitai gavo dar vieną smūgį – 58 min. Kanada persvėrė rezultatą savo naudai po Ryano O'Reilly įvarčio (3:2).

Rusų bandymas keisti vartininką nepasiteisino – priešpaskutinę minutę kanadiečių pergalę taikliu smūgiu į tuščius vartus įtvirtino Seanas Couturier (4:2).

Geriausiu mačo žaidėju buvo išrinktas trečiojo Kanados įvarčio autorius ir vieną rezultatyvų perdavimą atlikęs R. O'Reilly.

Pagal smūgius į vartus kanadiečiai rusus pranoko 38-28. Kanados rinktinė šiame mače gavo 10, o Rusijos – net 22 baudos minutes.

Rezultatas

Kanada – Rusija – 4:2 (0:0, 0:2, 4:0).

33' Jevgenijus Kuznecovas [0-1]
35' Nikita Gusevas [0-2]
41' Markas Scheifele [1-2]
56' Nathanas MacKinnonas [2-2]
58' Ryanas O'Reilly [3-2]
59' Seanas Couturier [4-2]

Prieš šį mačą abi rinktinės pasaulio čempionato finale paskutinį kartą žaidė 2015-aisiais Čekijoje. Tąsyk savo pranašumą 6:1 įrodė Kanados ledo ritulininkai. Jie taip pat triumfavo ir 2016-ųjų čempionate, vykusiame Rusijoje.

Finale Kanados rinktinė kovos su Švedija, kuri pusfinalyje 4:1 įveikė Suomijos ledo ritulininkus.

Rungtynės dėl bronzos ir dėl aukso bus žaidžiamos sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (417)