Nugalėtojai paaiškės Kaune

Mažajame finale Vilniaus „VHC Šviesa“ šeštadienį iškovojo svarią pergalę prieš Kauno „Granitą-Karį“ ir seriją iki dviejų pergalių išlygino 1-1. Antrosios rungtynės Vilniuje baigėsi rezultatu 30:25 (15:12) vilniečių naudai.

Vilniaus ekipoje rezultatyviausias buvo 11 įvarčių pelnęs Valdas Drabavičius, po 4 pelnė Jovydas Jurašius, Tadas Rasakevičius ir Laurynas Pacevičius, po 2 pridėjo Tadas Tumosas ir Artūras Švilpa, po 1 – Karolis Antanavičius, Julius Šeibokas ir Dovydas Kuodys.

Kauno komandai 8 įvarčius uždirbo Vaidas Drevinskas, 6 – Mindaugas Urbonas, 5 – Deividas Virbauskas, po 2 pridėjo Modestas Štarolis, Paulius Šarkauskas ir Karolis Grigas.

Lemiamos rungtynės dėl bronzos vyks antradienį, gegužės 16 d., Kaune.

Alytuje – matytas scenarijus

Didžiajame finale kova dar tęsiasi. Alytuje antrąją pergalę iškovojo Klaipėdos „Dragūno“ komanda, nugalėjusi „Varsą-Stronglasą: rezultatu 25:22 (11:11). Klaipėdiečiai serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-0.

Rungtynės buvo banguotos – pirmuosius įvarčius pelnė aikštelės šeimininkai, tačiau svečiai iš pajūrio ėmė veržis į priekį. Netrukus „Varsa“ rezultatą išlygino ir persvėrė savo naudai. Tuomet iniciatyvos vėl ėmėsi „Dragūnas“. Nors antrame kėlinyje ženklesniu 6 įvarčių skirtumu į priekį buvo išsiveržę klaipėdiečiai, netrukus persvara ištirpo. Tokį permainingą žaidimą sirgaliai stebėjo iki pat paskutiniųjų minučių.

Alytaus ekipai 7 įvarčius pelnė Žygimantas Micevičius, 6 – Dovydas Čepulis, 5 – Irmantas Asakavičius, 4 metimus realizavo Rokas Lastauskas.

„Dragūnui“ 5 įvarčius įmetė Laurynas Simonavičius, po 4 pelnė Šarūnas Ugianskis, Lukas Simėnas, Gabrielius Virbauskas ir Lukas Jurys, 2 pridėjo Mindaugas Meškauskas, po 1 – Gintaras Cibulskis ir Lukas Juškėnas.

Egidijus Petkevičius („Varsa-Stronglasas“): „Paprasčiausiai trumpas mūsų suolelis, jėgos jau senka, daug žaidėjų yra traumuoti, negali žaisti visa jėga. Kartojosi pirmųjų rungtynių scenarijus, kai blogai pradėjome antrą kėlinį, praleidome greitų metimų, dėl to Klaipėda atsiplėšė ir po to buvo sunku pasivyti. Tačiau džiaugiuosi vyrais, kovojo iš visų jėgų, stengėsi. Nors apie šiandienos rungtynes ir kalbu su šiokia tokia nuoskauda, tai yra sportas. Vis dėlto laukia trečiosios rungtynės, reikės atstatyti jėgas, apsigydyti traumas, parodyti charakterį, kovą ir matysime, kaip bus.“

Artūras Juškėnas: „Yra didelis noras nepaleisti pergalės Klaipėdoje, tačiau kažko prognozuoti nesinori. Vis dar žaidžiame atsipalaidavę, mūsų žaidimas ir toliau banguoja kaip Baltija. Mūsų varžovai yra tokie, kurie esant bet kokiam rezultatui žaidžia iki galo, tačiau šiandien jų veiksmuose matėsi beviltiškumo užuomazgos, kuriomis mes, deja, nepasinaudojome. Atsipalaidavome, neįtvirtinome savo persvaros.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)