Savaitgalį vyksiančios itin svarbios kovos leidžia tikėtis ir didelio sirgalių palaikymo. Ypač jo reiks Alytaus ir Vilniaus klubams, tuo metu jų varžovai sieks antrųjų pergalių.

Gegužės 13 d.

Alytaus „Varsa-Stronglasas“ – Klaipėdos „Dragūnas“
Alytaus sporto rūmai 14:00

Pirmosiose rungtynėse namuose pergalę šventė klaipėdiečia 27:23. Pakankamai įtemptose rungtynėse šeimininkai visą antrąjį kėlinį kontroliavo situaciją ir neleido varžovams itin pavojingai priartėti.

Užtikrintai link titulo žygiuojantis „Dragūnas“ be jokios abejonės sieks kuo greičiau pergalingai pabaigti sezoną, pageidautina, savojoje arenoje.

Šiam tikslui pasiekti būtina pergalė Alytuje, kuriame šiemet reguliariajame sezone triumfuoti pavyko.

Čempionai vis dar yra realūs pretendentai į titulą, bet pralaimėjus antrąsias serijos rungtynes namuose, šansai taptų tik teoriniai. Galima prisiminti praėjusių metų scenarijų, kuomet atsilikdami serijoje 0:2 alytiškiai sugebėjo tapti čempionais.

Vis tik šiemet tos olimpinės ramybės ir tvirtybės jų žaidime nesimato. Drąsiai teigiame, kad tai vienos iš kertinių rungtynių šioje serijoje. Abiejų komandų nusiteikimas bus maksimalus.

Prognozė 45:55

LEU sporto salė 16:30

Vilniaus „Šviesa“ – Kauno „Granitas-Karys“

Kauno „Granitas-Karys“ ne tik įrodė, kad yra itin neparanki ekipa Vilniaus „Šviesai“, bet ir tai, kad motyvacijos kautis dėl trečiosios vietos netrūksta.

Užtikrinta pergalė namuose 32:24, kuomet pavyko išlaikyti pirmojo kėlinio viduryje susikrautą solidžią pergalę, parodo, kad kauniečiai bus favoritais ir Vilniuje. Komandos atstovai minėjo, kad nori seriją pabaigti kuo greičiau.

Toks noras itin logiškas, nes pralaimėjus Vilniuje, lauktų lemiamos rungtynės Kaune, kur galėtų nutikti bet kas. Praėjusių metų scenarijų, nors ir su laiminga pabaiga, kauniečiai vargu ar norėtų kartoti.

„Šviesos“ ekipa savojo arenoje turėtų mesti rimtą iššūkį Kauno klubui ir įjungusi aukščiausią pavarą, pabandyti įveikti ir grąžinti serijoje intrigą.

Namų arenoje nuo vasario pradžios nepralaimintys vilniečiai sieks šią seriją pratęsti. Juolab, tai bet kokiu atveju paskutinės šio sezono „Šviesos“ rungtynės namuose. Šeštadienį paaiškės, ar ir paskutinės šiame sezone.

Prognozė 40:60

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)