Nugalėtojams po įvartį pelnė Victoras Raskas (4 min.), Philipas Holmas (9), Jonas Brodinas (30), Eliasas Lindholmas (41), Linusas Omarkas (51), Karlas Klingbergas (55), Joelis Erikssonas (57) ir Johnas Klingbergas (59).

Italijos komandoje pasižymėjo Giovannis Morinis (24).

Švedai su 10 taškų po penkerių rungtynių A grupėje pakilo į antrąją vietą, o italai su 1 tašku lieka paskutiniai – aštunti.

Antrose grupės rungtynėse Danija po pratęsimo 3:2 (2:2, 0:0, 0:0; 1:0) nugalėjo Vokietijos ekipą.

Po pirmųjų 10 min. vokiečiai pirmavo 2:0, kuomet per kiek daugiau nei 1 min. pasižymėjo Patrickas Reimeris (9 min.) ir Brookas Macekas (10). Dar pirmajame kėlinyje rezultatą išlygino Frederikas Stormas (17) bei Mortenas Poulsenas (17). Danai abu šiuos įvarčius pelnė vos per 25 sek.

Pergalingą įvartį pratęsime pelnė Peteris Reginas.

Danija (4 tšk.) grupėje užima šeštąją vietą, o Vokietija (6 tšk.) – penktąją.

Ši danų pergalė labai paranki Latvijos ekipai, kuri su 9 taškais yra ketvirtoje grupės vietoje ir prieš pagrindinius konkurentus dėl vietos atkrintamosiose varžybose vokiečius turi 3 taškų pranašumą.

B grupėje Čekijos rinktinė 5:1 (3:0, 1:0, 1:1) įveikė Slovėnijos ledo ritulininkus.

Čekams du įvarčius pelnė Romanas Horakas (9 ir 12), po vieną - Michalas Repikas (3), Michalas Kempny (23) bei Romanas Červenka (48).

Paguodos įvartį slovėnams pelnė Miha Verličius (45).

Čekija (10 tšk.) grupėje lentelėje yra antra, o Slovėnija (1 tšk.) – septinta.

Šeimininkai prancūzai tik po baudinių serijos 4:3 (1:0, 1:2, 1:1; 0:0; 1:0) įveikė autsaiderę Baltarusijos rinktinę.

Prancūzijos rinktinė po šios pergalės turi 7 taškus ir liko šeštoje pozicijoje, tačiau tiek pat taškų turi ir aukščiau esančios Suomijos bei Norvegijos komandos. Baltarusiai su pirmu iškovotu tašku aplenkė slovėnus ir pakilo į septintąją poziciją.

Pasaulio čempionate varžosi 16 komandų, suskirstytų į dvi grupes. Į ketvirtfinalį pateks po keturias geriausias abiejų grupių ekipas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)