Sportuoja su ugnele

Petrauskų pavardę bokso ringe garsina ir Evaldo broliai – vyresnysis Arvydas ir jaunėlis Lukas, kurie taip pat yra iškovoję ne vieną apdovanojimą. Visų trijų brolių pasirinkimą nuo pat pradžių palaikė ir tėvai, kurie puikiai perprato šio sporto taisykles ir kovos laimėtoją jau gali nustatyti be teisėjo.

„Man tebuvo septyneri, kuomet paskui vyresnį brolį nutariau eiti į boksą. Pirma kova labiau priminė žaidimą, tačiau treneriui jau tada patiko, kad esu energingas, judrus ir pakvietė į treniruotę. Vėliau mano ir brolio pėdomis pasekė ir jaunesnysis brolis, tėvai taip pat domisi boksu. Taigi, visa mūsų šeima yra vienaip ar kitaip su tuo susijusi“, – „Lietuvos mokyklų žaidynių“ laidoje pasakojo E. Petrauskas.

Taip pat olimpietis užsimena, jog yra išbandęs ir kitas sporto šakas, kai žaidė krepšinį, futbolą, stalo ir lauko tenisą, tačiau nei viena jų nepatraukė taip stipriai, kaip boksas.

„Niekur kitur nepajaučiau ugnelės“, – su šypsena paaiškino E. Petrauskas.

​​Sustyguotas gyvenimo ritmas

Pasak E. Petrausko, visas jo gyvenimo ritmas yra sustyguotas treniruočių ir varžybų režimo.

„Paprastai sezonas prasideda dar pavasarį ir tęsiasi iki pat vasaros pabaigos. Tuomet, jeigu rezultatai yra geri, mėnesį pailsiu ir vėl grįžtu į tą patį ritmą. Kiekvieną dieną turiu dvi treniruotes, šeštadienį – vieną, o sekmadienį skiriu poilsiui. Ir taip jau 11 metų“, – sakė E. Petrauskas.

Interviu su boksininku galite pamatyti jau šį šeštadienį „Lietuvos mokyklų žaidynių“ laidoje 9.30 val. TV6 eteryje.

Jo teigimu, bokse svarbiausia yra tvirtas charakteris, mat kitas boksininkui reikalingas savybes galima tiesiog išsiugdyti.

„Jeigu turi stiprų charakterį ir sugebi gerai psichologiškai pasiruošti kovai, tinkamai įvertinti savo varžovą, gali nugalėti ir patį geriausią pasaulio boksininką. Tuo tarpu tiek jėga, tiek greitis yra ištreniruojami sporto salėje“, – patikino E. Petrauskas, pridurdamas, kad tai yra energingas ir veržlus sportas, kuris lavina ir stiprina visą kūną, o ypač didina ištvermę ir rankų miklumą.

​Ir priešininkai, ir geriausi draugai

Prisimindamas savo patirtį olimpinėse žaidynėse, E. Petrauskas sakė, kad jį labiausiai sužavėjo visų sportininkų, tarp jų ir didžiųjų pasaulio valstybių atstovų, bendruomeniškumas ir draugiškumas.

„Ringe ir už jo ribų yra visiškai skirtingi du pasauliai ir nėra jokio priešiškumo. Per visą savo sportinę karjerą susiradau daug draugų iš viso pasaulio, su kuriais susitikę pasikalbam ir apie sportą, ir apie šeimą. Praktiškai su visais priešininkais, su kuriais teko kovoti, už ringo ribų esame geriausi draugai“, – tikino boksininkas.

Lietuvos mokyklų žaidynės“ – tai masiškiausias sporto renginys Lietuvoje, kuriame dalyvauja per 200 tūkst. moksleivių iš daugiau nei 1100 Lietuvos mokyklų. Į žaidynių programą įtrauktos net 24 sporto šakos: nuo legendinių estafečių „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ iki olimpinių sporto šakų – lengvosios atletikos ar krepšinio. Projekto tikslas – per sportą ugdyti sveiką, atsakingą ir pilietišką jauną žmogų. Projektą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Žaidynes organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)