„Penguins“ pergalingoje Rytų konferencijos pusfinalio serijoje įvarčius pelnė Bryanas Rustas 29-ą ir švedas Patricas Hornqvistas 45-ą min.

Pitsburgo klubas Rytų konferencijos finale žais su Otavos komanda „Senators“.

Rezultatas:

Rytų konferencija

„Capitals“ – „Penguins“ – 0:2 (0:0, 0:1, 0:1), – serija 3-4.

28:49 Bryan Rust [0 - 1]
44:14 Patric Hornqvist [0 - 2]

Rusiškiausia NHL komanda (žaidžia trys ledo ritulininkai iš Rusijos), kurios kapitonas yra Vladimiro Putino režimą šlovinantis ir Krymo aneksiją sveikinęs Aleksandras Ovečkinas, serijos su Pitsburgo ekipa metu buvo sumanę sąmoningai traumuoti varžovų lyderį Sydney Crosby ir tai dalinai įgyvendino. Vienas plano iniciatorių ir buvo A. Ovečkinas. S. Crosby po Matto Niskaneno tyčinio smūgio patyrė smegenų sutrenkimą, bet praleido tik dvejas rungtynes. Tuo metu „Capitals“ atsiliko serijoje 1-3, bet sugebėjo išlyginti rezultatą 3-3.

A. Ovečkinas nėra į viršų kėlęs Stenlio taurės (Stanley Cup). NHL jis debiutavo 2005 metais, o nuo 2008-2009 sezono atstovauja „Capitals“. Per tą laiką A. Ovečkinas net devynis (!) kartus nežengė toliau atkrintamų varžybų antro etapo. Simboliška, bet abu įvarčiai į Vašingtono komandos vartus krito tada, kai ant ledo buvo A. Ovečkinas.

Tiesa, dėl pralaimėjimo NHL A. Ovečkinas liūdėti ilgai neturėtų, nes jis tradiciškai kartu su komandos draugais Jevgenijumi Kozlovu ir Dmitrijumi Orlovu skubės į Rusijos rinktinę ir padės jai šiuo metu vykstančiame pasaulio čempionate.

A. Ovečkinas yra pažadėjęs nepaklusti NHL draudimui savo klubų žaidėjams dalyvauti 2018 metų žiemos olimpiadoje ir per žaidynes paliks „Capitals“, kur uždirba po 10 mln. JAV dolerių per metus (2014-2021 metais), tam, kad galėtų atstovauti Rusijos rinktinei.

Su A. Ovečkinu „Capitals“ gretose yra žaidęs ir Dainius Zubrus.

Kitose NHL atkrintamų varžybų Vakarų konferencijos pusfinalio serijos septintose rungtynėse Anaheimo klubas „Ducks“ namuose įveikė Edmontono komandą „Oilers“ 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) ir laimėjo seriją iki keturių pergalių 4-3. Kitas antinų varžovas konferencijos finale bus Nešvilio ekipa „Predators“.

Nugalėtojams įvarčius pelnė Andrew Cogliano (29-ą) ir Nickas Ritchie (44-ą min.). Svečiai iš Kanados pirmavo po Drake'o Caggiula smūgio pirmo kėlinio 4-ą min.

Rezultatas:

Vakarų konferencija

„Ducks“ – „Oilers“ – 2:1 (0:1, 1:0, 1:0), serija 4-3.

03:31 Drake Caggiula [0 - 1]
28:51 Andrew Cogliano [1 - 1]
43:21 Nick Ritchie [2 - 1]

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)