Beveik prie pat Danijos sienos, Vokietijos šiaurėje esančiame mieste Flensburge dirbusi R. Marcinkutė gerai nesijautė. „Kas aš ten buvau? Faina, žymi, bet ne daugiau. Lietuvoje turiu vardą ir noriu dirbti su lietuviais, kelti jų pasirengimo kokybę“, – DELFI pasakojo ji.

Šiuo metu pajėgiausia Lietuvos kūno fitneso atstovė varžybose nedalyvauja. Pernai Lietuvos kūno fitneso čempionės titulą laimėjusi, Europos čempionato prizininke tapusi, pasaulio pirmenybėse penktą vietą užėmusi įvairių tarptautinių turnyrų nugalėtoja nusprendė atsikvėpti ir 2017 metais visą dėmesį skiria savo auklėtiniams.

„Esu aukščiausiame karjeros etape, geriausia Lietuvoje pagal reitingus. Dalyvavimas varžybose užima daug laiko, noriu pailsėti nuo to režimo ir padirbėti trenerio darbą. Tiesiog dabar daugiau dėmesio skiriu ruošdama sportininkus varžyboms“, – aiškino ji.

Kaip nutiko, kad sportininkė ėmė krimsti trenerio duoną? „Gavosi viskas natūraliai – iš pradžių daug kam patardavau kaip draugė, padėjau pasiruošti varžyboms. Prie ko prisiliečiau, tiems gerai sekėsi. Pagalvojau, gal reikėtų tuo ir užsiimti. Sportininkai patys mane susiranda, o rezultatai kalba patys už save“, – mintimis dalijosi R. Marcinkutė.

Pavyzdžių toli ieškoti nereikia – Kėdainiuose vykusiame Lietuvos čempionate vyrų figūros kategorijos čempionu tapo jos auklėtinis Aivaras Zambacevičius. Trenerės R. Marcinkutės geografija neapsiriboja Kaunu ar Lietuva – jos patarimų padedami ruošiasi emigrantai Indijoje, Osle, Londone ir kitur.

„Jei užsienyje sportininkai turi kelis įvairių sričių specialistus, pradedant psichologu ir baigiant makiažo meistru, Lietuvoje viską kaip trenerė atlieku pati. Padarau auklėtiniams makiažą, sutvarkau plaukus, nugrimuoju, išmokau pozuoti ir taip toliau. Dešimt viename“, – vardydama juokėsi R. Marcinkutė.

Trenerio veikla besimėgaujanti sportininkė drąsiai žvelgia į priekį ir mato save varžybų teisėjos kėdėje. „Kaip surikiuoju dalyvius ant scenos, taip jie ir pasiskirsto pagal vietas. Pataikau 95 proc. Pagalvojau, kad eisiu pati į teisėjų pasaulį. Reikia tik gauti teisėjos licenciją – ateityje sėdėsiu ir vertinsiu“, – kalbėjo ji.

#athens #greek #diamondcup💎 #bodyfitness #winner #onthestage #feelinghappy #iwalking #bikini #saleylasuits #saleyla

A post shared by Renata Marcinkute (@renatamarcin) on Dec 6, 2016 at 9:50am PST

Šiais metais „švelnesnį“ treniruočių režimą sau pritaikiusi Lietuvos fitneso žvaigždė prisipažįsta, kad per visą karjerą sunkiausia laikytis režimo, sporto disciplinos, valgymo intervalų, gaminti maistą ir „nepaslysti“.

„Nesvarbu, balius ar gimtadienis. Turi atsiriboti nuo pasisėdėjimų su draugais, kukurūzų spragėsių valgymo ir kažko panašaus. Visa kita įveikiama, valia išugdoma“, – tikino ji.

Šiuo metu keturis-penkis kartus per savaitę sportuojanti R. Marcinkutė stengiasi užsiimti ir kitomis veiklomis, prablaškyti treniruočių kasdienybę: „Važinėju dviračiu, plaukioju. Lengvas fizinis aktyvumas labai svarbu. Net rekomenduojama neužsisėdėti salėje, ypač, kai lauke geras oras.“

#bodyfitness #body #fitnessphotography #blackdressed #blackunderwear #posing #posingforthecamera #blonde

A post shared by Renata Marcinkute (@renatamarcin) on Jan 19, 2017 at 11:06am PST

R. Marcinkutė atskleidė, kad norėtų apsiauti šokių batelius ir išeiti ant parketo. „Visai neblogai būtų šokti. Sporto salė kausto – norisi laisvumo. O labiausiai norėčiau šokti salsą“, – teigė ji, pridūrusi, kad žavi ir tokie egzotiniai šokiai kaip bačata ir kizomba.

Jei nepavyktų pašokdinti Lietuvos kūno fitneso lyderės kokiame vakarėlyje, veikiausiai jau kitų metų pradžioje turėsite progos pamatyti ją lipant ant varžybų scenos. „Dar kokius penkerius metus tikrai ketinu profesionaliai sportuoti“, – patikino R. Marcinkutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)