Tarp kovojusių 40-ies vyrų, čempiono vardą pelnė Leonardas Kalininas, finale 15:13 įveikęs Tomą Makarovą, o bronzos medalius dalijosi Javgenijus Stalmakovas ir Povilas Markevičius.

Komandų varžybose nugalėtojais tapo „Kauno Gajos-Floretės“ ekipa (Algirdas Fitkevičius, Rokas Jukna, Arnas Salokas ir Audrius Žilionis), finale 45:43 įveikusi Vilniaus II komandą (Gytis Gudlevičius, Leonardas Kalininas, Povilas Markevičius ir Vilius Racevičius). Kovoje dėl trečios vietos pergalę šventė Vilniaus I komanda (Tomas Makarovas, Vaidas Petraitis ir J. Stalmakovas), 45:30 nugalėjusi „Kauno Gajos-Dvikovos“ ketveriukę (Dominykas Bartaška, Matas Bartaška, Edgaras Dvariškis ir Kasparas Šatkauskas).

Tarp 34-ių asmeninėse varžybose dalyvavusių moterų špagininkių aukso medaliu pasipuošė Paulina Bajorūnaitė, finale 15:12 nugalėjusi Oliviją Mašalo, o dvi trečias vietas iškovojo Monika Rėkutė ir Rimantė Pacevičiūtė.

Komandų varžybose čempionėmis tapo Kauno „Dvikovos“ I komanda (Viktė Ažukaitė, Akvilė Katkovaitė, P. Bajorūnaitė ir Agnė Švelnienė), finale 45:38 nugalėjusi Vilniaus sporto centro (SC) II ekipą (Lurdė Grabovskytė, O. Mašalo, Rimantė Pacevičiūtė ir Patricija Šcetko). Dėl trečios vietos kovojusi Vilniaus SC I komanda (Rūta Latinytė, Loreta Michnovič, Aušrinė Šimkutė ir Ivona Stavickaja), 45:39 įveikė Vilniaus „Šiuolaikinės penkiakovės“ merginas (Gabija Daraškevičiūtė, M. Rėkutė ir Eglė Švedaitė).

Varžybos ne tik išaiškino šių metų geriausius Lietuvos fechtuotojus, tačiau ir tapo paskutiniu startu prieš sezono pabaigoje vyksiančias svarbiausias tarptautines varžybas. Birželį Švedijoje bus rengiamas Šiaurės šalių čempionatas ir Europos čempionatas Gruzijoje, o liepą mūsų sportininkai startuos pasaulio čempionate Vokietijoje.

Paulina Bajorūnaitė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją