Nuo susitikimo pradžios 2,3 tūkst. žiūrovų palaikomi šeimininkai dominavo aikštėje. Pirmam kėliniui įpusėjus lietuviai jau pirmavo 11:3.

Nepaisant belgų pastangų gelbėtis po pertraukos, situacija nesikeitė, ir rungtynių pabaiga tebuvo formalumas.

Primename, kad praėjusį trečiadienį išvykoje lietuviai belgus pranoko po kur kas atkaklesnės kovos rezultatu 33:29.


Geriausiu nugalėtojų žaidėju pripažintas Mindaugas Dumčius, pelnęs 3 įvarčius.

Rezultatyviausias buvo 6 taiklius metimus į savo sąskaitą įsirašęs Jonas Truchanovičius, po 4 įvarčius pridėjo Aidenas Malašinskas ir Valdas Drabavičius, po 3 – Gerdas Babarskas, Tadas Stankevičius ir Skirmantas Plėta, 2 – Benas Petreikis, po 1 – Mindaugas Urbonas, Lukas Simėnas ir Edvinas Vorobjovas.

Pasižymėjo ir abu rinktinės vartininkai Vilius Rašimas bei Giedrius Morkūnas, po sykį pasiuntę kamuolį per visą aikštę į tuščius papildomą aikštės žaidėją puolime pasitelkusių belgų vartus.

„Pirmas kėlinys mums buvo labai geras, antras – ne toks puikus, bet taip pat neblogas. Gynyboje atlikome milžinišką darbą prieš komandą, sugebėjusią prancūzams įmesti 37 įvarčius. O puolime, nors ryškių žvaigždžių ir neturime, mane labai džiugino komandinis žaidimas“, – rungtynes komentavo A. Juškėnas.

„Gynyba davė labai daug. Antrame kėlinyje gintis taip pat intensyviai buvo sunku, bet padarėme tiek, kiek reikėjo pergalei“, – pridūrė J. Truchanovičius.

Pastarasis žaidėjas į rinktinę grįžo po beveik dvejų metų pertraukos. Grįžo pasikeitęs: jei anksčiau J. Truchanovičius buvo laikomas vienu perspektyviausių šalies rankininkų, dabar jis – jau vienas geriausių.

23-ejų dvimetrinis šiaulietis pirmą sezoną atstovauja Prancūzijos grandui „Montpellier“, bet, kalbėdamas apie save, išlieka kuklus.

„Komanda per tą laiką atjaunėjo, aplink – daugiau bendraamžių. Todėl jaučiuosi drąsesnis, užtikrintesnis, laisvesnis. Bet jokio ypatingo statuso rinktinėje neturiu. Dar nieko neįrodžiau, nieko neiškovojau. Viskas priešakyje“, – sakė J. Truchanovičius.

O kas laukia priešakyje visos Lietuvos nacionalinės komandos, dabar turinčios ne tik teorinių vilčių po 20 metų pertraukos praverti finalinio Europos čempionato etapo duris?

„Apetitas atsirado jau po pergalės prieš norvegus. Dabar mums reikia dar sykį juos nugalėti išvykoje. Tai nereiškia, kad netikiu pergale prieš prancūzus. Nebus taip, kad su jais žaisime bet kaip ir visą dėmesį skirsime tik kelionei į Norvegiją. Jei per šias dvejas rungtynes laimėtume bent kartą, tai atvertų mums kelią kaip geriausiai tarp trečiųjų grupių komandų“, – DELFI paklaustas, ar rinktinė jau patikėjo galinti įveikti atrankos barjerus, tikimybes skaičiavo A. Juškėnas.

Trečia pergalė iš eilės žemyno pirmenybių atrankoje leido Lietuvos rinktinei pakilti į antrą vietą keturių komandų grupėje.

Per keturis turus 6 taškus surinkę A. Juškėno auklėtiniai prisivijo pasaulio čempionę Prancūziją (6 tšk.), o Norvegija, kurią lietuviai sensacingai pranoko praėjusį lapkritį namuose, smuktelėjo į trečią poziciją (4 tšk.). Taškų dar neturinti Belgija lieka paskutinė ketvirta.

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais birželio 14 d. Klaipėdoje su prancūzais, o ciklą užbaigs maču svečiuose su norvegais birželio 17 d.

Europos čempionato, kuris vyks Kroatijoje, atrankos varžybose dalyvauja 28 rinktinės, suskirstytos į 7 grupes. Kelialapius į finalinį etapą iškovos 1-2 vietas grupėse užėmusios ekipos ir viena geriausia trečią vietą užėmusi komanda.

Senojo žemyno pirmenybėse Lietuva vienintelį kartą žaidė 1998 metais, kuomet užėmė devintą vietą tarp dvylikos dalyvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)