Šeštadienį Belgrade vyko paguodos plaukimai, kuriuose sėkmė lydėjo vieną Lietuvos atstovą Žygimantą Gališanskį. Jis pirmame vienvietininkų paguodos plaukime distanciją įveikė per 7 min. 0,97 sek., užėmė trečią vietą ir prasimušė į pusfinalį. Įveikti dar vieno barjero vis dėlto nepavyko. Pusfinalio antrame plaukime lietuvis (7.22,94) liko šeštas ir sekmadienį startuos B finale.

Antrame paguodos plaukime dalyvavęs Dominykas Jančionis (7,20.98) liko šeštas ir turėjo tenkintis startu C finale. Pastarajame lietuvis liko 5-as (7.24,24) ir rungties galutinėje įskaitoje užėmė 17-ą vietą.

Moterų paguodos antrame plaukime turėjo dalyvauti ir dėl vietos finale kovoti Milda Valčiukaitė, tačiau dėl nugaros skausmo olimpinio bronzos medalio laimėtoja starto atsisakė.

Tuo metu porinė dvivietė, kurią irkluoja Armandas Kelmelis ir Giedrius Biliauskas (6,42.27), paguodos plaukime užėmė 3-ią vietą ir taip pat neprasimušė į A finalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)