Lietuvos duetas 2000 metrų distanciją įveikė per 6 min. 27,66 sek. Artimiausius varžovus šveicarus Barnabę Delarzę ir Romaną Roeoeslį jie aplenkė beveik 3 sek.

Tame pačiame plaukime startavę kiti lietuviai Armandas Kelmelis ir Giedrius Bieliauskas (6.44,40) tarp šešių įgulų liko penkti ir tęs kovą paguodos varžybose.

Vyrų porinių keturviečių valčių pirmame atrankos plaukime lietuviai Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius (5.47,15) finišavo pirmi ir taip pat pateko į finalą.

Moterų vienviečių valčių pirmame atrankos plaukime lietuvė Milda Valčiukaitė (7.54,55 sek.) finišavo ketvirta ir dėl vietos finale kovos paguodos varžybose. Pirma buvo šveicarė Jeannine Gmelin (7.41,80).

Vyrų vienviečių valčių antrame atrankos plaukime Žygimantas Gališanskis (7.36,28) buvo penktas, o trečiame plaukime kovojęs Dominykas Jančionis (7.47,31) liko penktas. Abu mūsiškiai dėl patekimo į pusfinalį kausis paguodos plaukimuose.

Paguodos plaukimai turėjo vykti penktadienio popietę, bet dėl smarkaus vėjo buvo apgadinta starto įranga, todėl plaukimai buvo atidėti iki šeštadienio.