A. Joshua boksuotis pradėjo būdamas 18 metų. Bokso salės „Finchley ABC“ duris varstė kitas garsus britų boksininkas Derrickas Chisora. Stambus, atletiškas ir greitas A. Joshua jau savo 18-oje kovoje tapo mėgėjų bokso Anglijos čempionu.

Jam pasiūlė beveik 60 tūkst. eurų, kad nedelsdamas pereitų į profesionalų ringą. „Atsisakyti buvo nesunku, nes man buvo reikalingi ne pinigai, o medaliai“, – komentavo boksininkas.

Medalių laukti taip pat nereikėjo – 2011 metais pasaulio čempionate Baku britas iškovojo sidabrą, o 2012 metų Londone tapo olimpiniu čempionu. Tiesa, A. Joshua kovą daugelis kritikavo, teisėjus kaltino subjektyvumu ir vietos herojaus palaikymu.

Olimpiniame finale britas susigrūmė su italu Roberto Cammarelle. Po trijų raundų rezultatas buvo lygus 18:18 ir teisėjai nusprendė, kad čempionu taps A. Joshua.

Need tickets for April 29th? Head on over to @altitudemask who are giving 2 away 👊🏾💥 #altitudemask #areyouawinner

A post shared by Anthony Joshua (@anthony_joshua) on Apr 18, 2017 at 12:36am PDT

Kalėjimo grėsmė

A. Joshua gimė Anglijoje, keletą metų gyveno Nigerijoje ir nuo vaikystės turėjo talentą pakliūti į įvairius nemalonumus. Į muštynes nuolat įsiveldavęs jaunuolis 2009 metais sėdo į vieną garsiausių kalėjimų Didžiojoje Britanijoje – Redingo.

„Už muštynes ir kitus beprotiškus poelgius, – miglotai pasakojo A. Joshua. – Jei tuomet būčiau pripažinęs savo kaltę, dabar su jumis nesikalbėčiau“. Tuomet jam grėsė apie 10 metų kalėjimo.

Belangės A. Joshua išvengė, tačiau jaunuoliui metus teko vaikščioti su elektroniniu sekimo prietaisu ant kojos. Jis turėjo būti namie nuo 8 val. vakaro iki 6 val. ryto ir reguliariai lankytis policijos nuovadoje.

„Boksas išgelbėjo mano gyvenimą“, – buvo įsitikinęs A. Joshua. Būtent tuo metu iš problemų neišbrendantis jaunuolis nusprendė užsiimti sportu. Greta to, jis dirbo statybose ir mokėsi koledže, tačiau virsmas į atsakomybės nevengiantį pilietį įvyko ne iškarto.

Parodomoji boksininko Athony Joshua treniruotė

2010 metais jau vilkėdamas Didžiosios Britanijos bokso rinktinės aprangą A. Joshua buvo sulaikytas dėl greičio viršijimo. „Mercedes“ automobilyje policija rado sportinį krepšį su marihuana.

Boksininkas buvo apkaltintas narkotikų saugojimu su ketinimu gauti sau naudos. Maksimali laisvės atėmimo bausmė už tokį nusikaltimą yra 14 metų. A. Joshua ir šįkart pasisekė. Jis pripažino savo kaltę, gavo metus laisvės atėmimo lygtinai ir 100 valandų pataisos darbų.

Boksininko vadybininkas Eddie Hearnas šį momentą vadina karjeros lūžiu. Po to Anthony tarsi subrendo – pradėjo rimtai žiūrėti tiek į sportą, tiek į savo gyvenimą. Po pusantrų metų jis tapo olimpiniu čempionu.

A. Joshua profesionalų ringe debiutavo būdamas 24 metų. Per dvejus su puse metų jis laimėjo pasaulio čempiono titulą pagal IBF organizacijos versiją. Du raundus trukusioje dvikovoje jis nokautavo Charlesą Martiną.

Brito profesionalios kovos panašios į blicpartijas – visas 19 dvikovų jis baigė anksčiau – nokautais. Tik keturi jo varžovai išsilaikė ilgiau nei tris raundus.

Be kalbų dvikova su Vladimiru Kličko – tikras šiuolaikinio bokso hitas. Gyvai ją Londono „Wembley“ stadione stebėjo per 90 tūkst. žmonių. Vien Vokietijoje šią kovą matė 10 mln. televizijos žiūrovų.

Daugelis transliuotojų sulaukė dar didesnės auditorijos per dvikovos pakartojimą. Žmones sužavėjo, kaip čempionas rado jėgų atsitiesti po nokdauno ir pribaigti V. Kličko 11-ame raunde.

Prašo nevadinti kultūristu

Prieš pusantrų metų tą patį V. Kličko nugalėjęs kitas britas Tysonas Fury savo tautietį pavadino „kultūristu“. Pats Anthony tikina, kad nepumpuoja bicepsų ir nedaro jokių pratimų iš kultūristų arsenalo. Mat šie beverčiai kovoje.

A. Joshua išvaizda – treniruočių šalutinis efektas. Jis dirba su savo nuosavu svoriu, mėgsta TRX diržus ir atlieka funkcinius pratimus, dirba su teniso kamuoliukais, bėga ant smėlio, stiprina kaklo raumenis.

Įdomu, kad skirtingai nei kiti boksininkai, A. Joshua treniruojasi ne tik prieš dvikovą, bet nuolat palaiko gerą sportinę formą.

Draugauja su top modeliu?

Keletą metų boksininkas buvo siejamas su 26 metų Nicole Osbourne. Britų geltonoji spauda nuolat pabrėždavo pastarosios idealų pilvo presą ir tobulą koordinaciją. Mergina dirba šokių aplinka stulpą trenere.

Poros santykiai buvo audringi – dar mokykloje susipažinę A. Joshua ir N. Osbourne tai skyrėsi, tai vėl buvo kartu. 2015 metų spalį mergina pagimdė jam sūnų Josephą. Boksininkas nupirko jai Londone butą už daugiau nei pusę milijono eurų, tačiau praėjusių metų pabaigoje paskelbė, kad jie išsiskyrė.

Britų žiniasklaida rašė apie A. Joshua romaną su populiariu top modeliu Cara Delevingne ir albanų kilmės dainininke Rita Ora. Pats boksininkas tvirtino, kad šiuo metu jis vienišas. Tai jį daro vienu geidžiamiausių jaunikių Didžiojoje Britanijoje.

🇬🇧Knock em dead @anthony_joshua (not actually dead but you know what I mean) #thosemuscles #dreamy 🇬🇧

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne) on Apr 29, 2017 at 2:02pm PDT

Naujasis Beckhamas ir Mayweatheris

„Jau dabar A. Joshua – multimilijonierius ir nesunkiai galėtų tapti pirmuoju boksininku, uždirbusiu milijardą. Jo komercinis potencialas už ringo virvių – milžiniškas. Didesnis nei Davido Beckhamo ar kitų žymių futbolininkų pasaulyje“, – sakė jo vadybininkas E. Hearnas.

Vienas iš potencialių brito varžovų Tony Bellew sulygino A. Joshua su legendiniu Floydu Mayweatheriu ir pavadino naujuoju bokso karaliumi. Jei amerikietis uždirbo savo turtus per mokamų transliacijų pardavimus, A. Joshua bus vertas didesnių reklaminių sutarčių ir savo kapitalą už ringo virvių nesunkiai padidins kelis kartus.

A. Joshua jau šiuo metu yra nuosavos kompanijos „AJBoxing“ galva, jo reklaminiai partneriai yra tokie prekių ženklai kaip „Apple“, „Lucozade“, „Lynx“ ir „Sky Sports“.

Kita dvikova Kinijoje?

Vargu ar A. Joshua uždirbs savo milijardą, jei nesiims didelio kalibro dvikovų. Kol kas akivaizdžiausi jo laukiantys varžovai – pasaulio čempionas pagal WBC versiją Deontay Wilderis, pasaulio čempionas pagal WBO versiją Josephas Parkeris ir skandalingasis T. Fury.

Pastarasis kol kas turi pernelyg daug problemų už ringo ribų, o dvikova su kitais dviem čempionais vargu ar įvyks dar šiais metais. Veikiausiai kitas žingsnis bus revanšinė dvikova su V. Kličko arba mūšis su pretendentais į jo iškovotus titulus.

Bet kuriuo atveju, A. Joshua turės pasirodyti JAV. Daugelis kalba apie dvikovą Las Vegase, boksininko vadybininkas atiduoda pirmenybę Niujorkui ir „Madison Square Garden“ arenai.

„Visiškai reali dvikova ir Kinijoje. Ten neabejotinai yra daug pinigų“, – tvirtino E. Hearnas, iš buvusio chuligano darantis pasaulinę žvaigždę.

Parodomoji boksininko Athony Joshua treniruotė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)