Šeštadienį Londono „Wembley“ stadione vykusi epinė sunkiasvorių dvikova abejingų nepaliko. Viena gražiausių ir intensyviausių dvikovų bokso ringe baigėsi 11-ame raunde, kai britas dukart pasiuntė V. Kličko į nokdauną ir pastarasis nebegalėjo tęsti kovos.

Sirgaliai ir specialistai spėlioja, koks bus V. Kličko sprendimas – imti revanšą ar baigti karjerą. Ir apskritai, ar 41 metų ukrainietis gali įveikti nokautų mašiną A. Joshua? Kijevo meras ir buvęs sunkaus svorio pasaulio čempionas Vitalijus Kličko negailėjo pagyrų broliui.

„Jo kojų darbas buvo labai greitas, jis puikiai judėjo. Man Vladimiras ringe net geriau atrodė nei Joshua, kuris yra 14 metų jaunesnis, – teigė Vitalijus, lydėjęs brolį į ringą. – Didžiuojuosi savo broliu. Tai buvo geriausia jo kova. Deja, rezultatas nepalankus jam“.

Vitalijus Kličko labiausiai apgailestavo dėl šeštojo raundo, kai Vladimiras pasiuntė britą į nokdauną, tačiau nesugebėjo pabaigti kovos, nors jo varžovas vos laikėsi ant kojų.

Penktą pralaimėjimą karjeroje per 69 dvikovas patyręs V. Kličko dar nepriėmė sprendimo, ką darys ateityje. „Nesvarbu, ką Vladimiras nuspręs, palaikysiu jį visomis jėgomis“, – sakė Vitalijus.

„Revanšinė dvikova būtų gerai, turint galvoje visą kovos eigą, – kalbėjo A. Joshua. – Vladimiras norės vėl kovoti, nes toks kovotojas tikrai nežino, kada sustoti. Tačiau komanda aplink jį, būsima žmona ir brolis, gali patarti priešingai“.

Kad ir kaip ten būtų, A. Joshua sutiko rimčiausią priešininką savo karjeroje – iki tol jam niekada nereikėjo boksuotis ilgiau nei 7 raundus. Su 41 metų ukrainiečiu prireikė beveik 12-os. Naujiena jam buvo ir nokdaunas po triuškinamo V. Kličko smūgio dešine ranka.

Pasaulio bokso čempionas pagal IBF, IBO ir WBA versijas sugebėjo atsitiesti ir laimėti. Panašu, kad 19 pergalių per tiek pat dvikovų nokautais jau surinkęs britas žengia bokso legendų keliu. Tokių kaip Mike'as Tysonas ar V. Kličko. Kai pastarasis 2000 metais laimėjo pirmąjį pasaulio čempiono titulą, A. Joshua buvo dešimties metų.

Daug simpatijų britas pelnė dėl savo pagarbaus elgesio. Jis atsisakė kone privalomu tapusio taip vadinamo trash-talk prieš dvikovą. Atrodo, A. Joshua yra malonus, mandagus jaunuolis, nepamirštantis ir savo šaknų. Mat dvikovos išvakarėse aplankė savo pirmąjį trenerį ir padovanojo jam naujutėlaitį BMW automobilį.

Visa tai galėjo būti tik tolima svajonė, jei 2007 metais aštuoniolikmečio į bokso salę nebūtų atvedęs A. Joshua pusbrolis. „Tai buvo mano gyvenimo kertinis momentas. Jei ne boksas, veikiausiai sėdėčiau belangėje. Sportas išgelbėjo mano gyvenimą“, – teigė emigrantės nigerietės sūnus.

Prieš Londono olimpines žaidynes britas gavo patrauklų pasiūlymą lipti į profesionalų ringą ir susižerti per 59 tūkst. eurų honorarą. Atsisakė. „Man buvo nesunku nepasirašyti. Nepradėjau sportuoti, kad uždirbčiau pinigų. Norėjau laimėti medalių“, – tuomet kalbėjo A. Joshua, tapęs olimpiniu čempionu.

Už dvikovą su V. Kličko nuo 15 iki 50 mln. eurų uždirbęs birtas dabar gali tik pasidžiaugti – žiniasklaida jau spekuliuoja faktu, kad jis gali tapti pirmuoju bokso sporto milijardieriumi.

Ar A. Joshua taps bokso Tigeriu Woodsu ir savo sąskaita banke aplenks britų futbolo dievuką Davidą Beckhamą? „Jaunasis britų boksininkas žengia pasaulinės žvaigždės keliu“, – teigė leidinys „Times“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)