Moterų kūno fitneso varžybose Lietuvos atstovės užėmė tris pirmas vietas. Nugalėjo Julija Krugliakova, antra buvo Daiva Varnelienė, trečia liko Evelina Žiogienė.

Mūsiškės dominavo ir sveikatingumo fitneso kategorijoje, kurioje auksą pelnė Goda Randakevičiūtė, sidabrą - Eglė Sukackaitė, o bronzą - Skirmantė Puzinaitė.

Vyrų klasikinio kultūrizmo varžybose lietuviai užėmė visą prizininkų pakylą. Pirmą vietą užėmė Dovydas Padolskas, antrą - Vilius Sosnovskis, o trečią - Vitalijus Dikidžis.

Moterų bikinio fitneso ūgio kategorijoje iki 160 cm triumfavo Sandra Kazlauskienė, o antra buvo Anastasija Sidorevič. Kategorijoje iki 166 cm sidabro medaliu džiaugėsi Diana Žiaugaitė.

Ūgio kategorijoje iki 169 cm nugalėjo Kristina Narbutaitytė, o antrą vietą užėmė Lina Kudrickė. Tuo tarpu kategorijoje iki 172 cm triumfavo kita lietuvė Ramona Žiauberytė.

Vyrų „physique“ ūgio kategorijoje iki 178 cm triumfavo Regimantas Sinkevičius, antrą vietą užėmė Vytautas Kindurys, o trečią - Vytas Jusas. Ūgio kategorijos per 178 cm bronza tenkinosi Edvinas Tuinyla.

Vyrų kultūrizmo varžybose triumfavo Tomas Kudelis, o bronza atiteko Justui Poliakui.

Į finalininkų TOP-6 pateko ir ketvirtas vietas iškovojo klasikinio kultūrizmo kategorijoje Martynas Lukaševičius, Živilė Augustytė (– bikini -163 cm) ir Piotras Ševčenka (kultūrizmas).

Penkti buvo Ieva Kaziulytė (bikini -172 cm), Dalius Popa (vyrų figūra +178 cm) ir Deividas Dubinas (kultūrizmas).

Šeštoje vietoje liko kultūrizmo atstovas Martynas Savickas.

Čempionato metu buvo surengtas projekto „Fit model“ finalas „Fit model Baltic“, kuriame dalyvavo trijų šalių Lietuvos, Latvijos ir Estijos atstovės. Visos merginos varžyboms ruošėsi analogiškuose projektuose savo šalyse. Lietuvoje merginos 9 savaites ruošėsi projekte „Fit model Lietuva“, kurio metu 10 merginų buvo atrinktos atstovauti mūsų šaliai tarptautinėje arenoje.

Merginos varžėsi dvejose ūgio kategorijose -168 cm ir +168 cm. Merginos scenoje pirmam vertinimui pasirodė su ištisu bikiniu, o antram – su vakarine suknele. Savaitgalis baigėsi lietuvių triumfu. Žemesnėje kategorijoje aukso medalį pelnė kaunietė Monika Stackevičienė, o aukštesnėje triumfavo vilnietė Paulina Launagaitė.

Antra kategorijoje -168 cm buvo Žydrūnė Leitonaitė, o ketvirta Olga Černiauskienė. Penkta aukštesnėje kategorijoje buvo Lina Lukauskaitė, o šešta Anastasija Novickaja. Žemesnėje kategorijoje šeštą vietą užėmė Magerta Paužaitė.

Varžybose dalyvavo 181 sportininkas iš Latvijos, Lietuvos, Estijos, Rusijos ir Maltos. Lietuvoje varžybų sezonas tik įsibėgėja. Gegužės 6-ą dieną vyks Jurbarko atviros kultūrizmo ir fitneso pirmenybės Mero taurei laimėti.