Trečią kartą šios rungties pasaulio čempione tapo 26-erių metų vokietė Kristina Vogel. Ji planetos pirmenybėse triumfavo ir 2014 metais bei pernai. Sidabro medalį pelnė 21-erių metų kolumbietė Martha Bayona, o bronzos – dabartinė Europos vicečempionė 20-metė belgė Nicky Degrendele.

Ketvirtą vietą užėmė pasaulio sprinto ir komandų sprinto čempionė 26-erių metų australė Stephanie Morton, o penktą – 25-erių metų Nyderlandų atstovė Shanne Braspennincx, kuri 2015 metų pasaulio čempionate buvo antra.

Finalą S. Krupeckaitė pradėjo iš penktos pozicijos. Iki finišo likus dviem ratams, Simona išsiveržė į priekį, tačiau paskutiniame rate jai nebepavyko išlaikyti aukšto tempo.

„Buvo sunku, bet juk čia – pasaulio čempionatas. Jis pareikalavo iš manęs labai daug jėgų, – pažymėjo S. Krupeckaitė. – Apie keirino finalą galima labai daug diskutuoti, bet manau, kad per anksti išvažiavau į priekį – reikėjo truputėlį dar palaukti. Gal tada būtų buvęs didesnis šansas. O varžovės labai greitos. Nors ir aš ne pėsčia. Bet tas naujasis kerinas man dar neaiškus.“

Pirmo etapo ketvirtame važiavime S. Krupeckaitė finišavo antra ir iškart pateko į antrą etapą – pusfinalį. Simona aplenkė Meksikos, Australijos, Airijos ir Ukrainos atstoves, o į priekį praleido tik M. Bayoną. Iš keturių pirmo etapo važiavimų į kitą etapą pateko po dvi geriausias dviratininkes.

Iš dviejų pusfinalio važiavimų į pagrindinį finalą pateko po tris geriausias sportininkes. Pusfinalio antrame važiavime S. Krupeckaitė finišavo trečia. Pirmą vietą užėmė S. Morton, o antrą – S. Braspennincx. Ketvirta liko ukrainietė Liubov Basova, penkta – Honkongo atstovė Wai Sze Lee, o Pietų Korėjos dviratininkė Hyejin Lee nefinišavo. Beje, pastaroji paskutiniame rate, važiuodama už S. Krupeckaitės, griuvo.

21-erių metų Miglė Marozaitė pirmo etapo pirmame važiavime, aplenkusi Meksikos ir Kinijos atstoves, finišavo penkta. Miglė paguodos trečiame važiavime liko paskutinė, penkta. Iš keturių paguodos važiavimų į antrą etapą pateko tik po vieną dviratininkę.

Keirino rungtyje dalyvavo 27 sportininkės.

Pasaulio čempionato keirino rungties finalas:
(vieta, dviratininkė, šalis, laikas)

1. Kristina VogelVokietija
2. Martha Bayona PinedaKolumbija+0.061
3. Nicky DegrendeleBelgija+0.130
4. Stephanie MortonAustralija+0.257
5. Shanne BraspennincxNyderlandai+0.288
6. Simona KrupeckaitėLietuva+1.480

S. Krupeckaitė, kurią treniruoja jos vyras Dmitrijus Leopoldas, pasaulio pirmenybių keirino rungties pagrindiniame finale dalyvavo ketvirtą kartą. 2010 metais Simona tapo pasaulio čempione. Lietuvos dviratininkė 2004 bei 2008 metais užėmė šeštą vietą. Geriausia praėjusių metų šalies sportininkė iš viso turi 12 pasaulio pirmenybių medalių – du aukso bei po penkis sidabro ir bronzos.

Simonos Krupeckaitės pasiekimai pasaulio čempionatų keirino rungtyje:

2004 m. Melburnas (Australija) – 6 vieta

2005 m. Los Andželas (JAV) – 13 vieta

2006 m. Bordo (Prancūzija) – 11 vieta

2007 m. Maljorkos Palma (Ispanija) – 12 vieta

2008 m. Mančesteris (Didžioji Britanija) – 6 vieta

2009 m. Pruškovas (Lenkija) – 12 vieta

2010 m. Balerupas (Danija) – 1 vieta

2011 m. Apeldornas (Nyderlandai) – 13 vieta

2012 m. Melburnas (Australija) – 8 vieta

2015 m. Sen Kventinas (Prancūzija) – 21 vieta

2016 m. Londonas (Didžioji Britanija) – 17 vieta

2017 m. Honkongas – 6 vieta.

Moterų taškų lenktynėse sekmadienį lietuvė Aušrinė Trebaitė užėmė devintąją vietą.

28-erių metų Lietuvos dviratininkė pelnė 6 taškus. Juos mūsiškė iškovojo finišavusi antra paskutiniame - dešimtajame - tarpiniame finiše.

Aukso medalį užtikrintai iškovojo britė Elinor Barker (59 tšk.). Sidabras atiteko amerikietei Sarah Hammer (51 tšk.), bronza - olandei - Kirsten Wild (35 tšk.).

Šioje rungtyje dalyvavo 22 dviratininkės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)