Septintas etapas vėl buvo laimėtas po pabėgimo, šįkart, anksčiau nei visai grupei, finišą pavyko pasiekti dviem dviratininkams. Etapą laimėjo Azerbaidžano dviratininkas Elchinas Asadovas iš „Synergy Baku“ komandos.

Grupės finišą laimėjo ir trečias etape liko kroatas Josipas Rumacas iš tos pačios „Synergy Baku“ komandos.

Kitas lietuvis Gediminas Kaupas finišavo 32-as.

„Etapo pradžia buvo sudėtinga ir nervinga, nes kaip visuomet daug kas norėjo nuvažiuoti į pabėgimą. Deja mums su G. Kaupu pabėgti nepavyko. Likę grupėje vienas kitą prižiūrėjome ir taupėme jėgas finišui. Likus apie 10 km iki finišo, pamatėme, kad turim neblogus šansus. Vienas kitam padėdami kapstėmės iki priekio, o pabaigoje pavyko įlįsti tarp prancūzų komandos ir finišuoti iš grupės šeštoje vietoje“, - apie etapą pasakojo P. Šiškevičius.

Dviratininkai per septynias lenktynių dienas jau įveikė 1131,8 km.

„Šiame etape jau jautėsi, kad važiuojam septintą etapą. Visi daugiau mažiau jaučiasi pavargę, karštis taip pat daro savo. Su Gediminu valgėme vien batonėlius, nes trūko energijos, bet galvų nenuleidžiame, dar liko trys neblogi etapai, kuriuose bandysime kažką parodyti“, - pridūrė P. Šiškevičius.

Penktadienį dviratininkų laukia 148,5 km etapas iš Feso į Meknesą. Tai bus paskutinis etapas, kuriame dar bus galima pakoreguoti savo pozicijas kovoje dėl bendros įskaitos.

V. Lendelis nepateko į pasaulio čempionato sprinto rungties aštuntfinalį

Lietuvos atstovas Vasilijus Lendelis nepateko į Honkonge vykstančio 114-o pasaulio dviračių treko čempionato vyrų sprinto rungties aštuntfinalį.

22-ejų metų V. Lendelis šešiolikfinalyje penktadienį pralaimėjo Naujosios Zelandijos dviratininkui Edwardui Dawkinsui.

Atrankos varžybose V. Lendelis 200 metrų distanciją įveikė per 9,958 sek. ir tarp 33-ijų dalyvių buvo 14-as.

Moterų daugiakovės (omniumo) varžybų pirmoje rungtyje - skrečo lenktynėse - lietuvė Olivija Baleišytė užėmė 14-ą vietą tarp 22-ijų sportininkių. Nugalėjo britė Katie Archibald.

O. Baleišytė penktadienį dar varžysis tempo, eliminacijos rungtyse ir taškų lenktynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją