Savo atmosfera į bauginančią Steveno Kingo „Švytėjimo“ ekranizaciją panašiame Austrijos viešbutyje „Stanglwirt“ kovai besirengiantis V. Kličko tvirtino, kad pergalės atveju skirs sau apdovanojimą.

„Tikrai nepirksiu nieko ypatingo, – juokėsi neseniai 41 metų gimtadienį atšventęs ukrainietis. – Man atpildas bus laikas su dukra Kaya. 8 savaites jos nemačiau ir mėgausiuosi laisvalaikiu su ja. Kelis pastaruosius mėnesius apie nieką kitą negalvoju, tik apie kovą. Bus smagu vėl atsipalaiduoti.“

Balandžio 29-ą dieną Londono „Wembley“ stadione per 90 tūkst. žiūrovų stebės V. Kličko dvikovą su 27 metų britu A. Joshua. Nugalėtojas apsijuos pasaulio sunkaus svorio bokso čempiono diržus pagal IBF ir WBA versijas.

Britas tikina, kad pergalė jį per vieną naktį padarytų žvaigžde, o Daktaru Plieniniu Kūju vadinamas ukrainietis tvirtina, kad tiesiog apsėstas noro laimėti šią kovą.

„Man svarbu įrodyti sau, kad vis dar galiu įveikti bet kurį žmogų, stovintį prieš mane ringe. Esu pasirengęs keliauti ilgai ir sunkiai, kad galėčiau savimi didžiuotis“, – kalbėjo V. Kličko.

Jis neturėjo nė vienos oficialios kovos 17 mėnesių – tiek praėjo laiko nuo šokiruojančio pralaimėjimo britui Tysonui Fury Diuseldorfe. Ten jis prarado ne tik pasaulio čempiono titulus pagal WBA, IBF ir WBO versijas, bet ir savo nepažeidžiamumą.

T. Fury ir V. Kličko kova

Boksininkas, per savo 27 metų karjerą net 53 dvikovas iš 64 laimėtų baigęs nokautu, buvo netikėtai įveiktas su Betmeno rūbais vienoje spaudos konferencijoje pasirodžiusio T. Fury. Šis juokdarys, kaip pastebi pati britų žiniasklaida, teisėjų sprendimu 2015 metų lapkričio 28-ą dieną įveikė nenugalimąjį V. Kličko ir juokėsi paskutinis.

Revanšinė kova neįvyko, ukrainiečiui nepavyko įrodyti, kad ketvirtasis pralaimėjimas nuo 1996 metų, kai jis žengė į profesionalų ringą, buvo visiškas nesusipratimas. Dabar jis vėl turi šansą, tik britų kovotojas jau kitas.

Pasaulio čempionas pagal IBF versiją A. Joshua yra didesnė grėsmė nei T. Fury. Jis jaunesnis, stipresnis ir pavojingesnis. 90 tūkst. vietų stadione V. Kličko dar niekada nekovojo, jam neseniai suėjo 41 metai ir tokios ilgos pertraukos be ringo karjeroje dar neturėjo.

„Tai kova 50 prieš 50. Gali jaunesnis laimėti? Ar vyresnis dar turi parako? Klausimai šį įvykį daro intriguojantį. Niekada neturėjau pusantrų metų pertraukos. Gerai? Blogai? Turiu dar kažką savyje? Pats noriu atsakyti sau“, – atvirai kalbėjo V. Kličko.

Vienas dalykas, kuo yra užtikrinta bokso žvaigždė – amžius jam nemaišo: „Nejaučiu savo metų. Tai – ne tušti žodžiai. Esu geriausios sportinės formos gyvenime, fiziškai ir psichologiškai. Nesu užstrigęs ar netobulėjantis. Net ir sportuodamas taip ilgai. Tai mane žavi“.

Paprašytas prognozuoti būsimos dvikovos baigtį, boksininkas pakėlė kumščius ir prabilo: „Laidotuvės ar ligoninė? Ligoninė ar laidotuvės? Man nereikia daug smūgių, kad pasiųsčiau žmogų į nokautą“.

Tai retas atvejis, kai ukrainietis vartoja vadinamąjį trash-talk. Apskritai apie savo varžovą V. Kličko kalba su pagarba, o ir yra kodėl: A. Joshua karjeros statistika įspūdinga – 18 kovų ir 18 pergalių. Visos jos pasiektos nokautu.

Su britu Vladimiras jau buvo susidūręs 2014 metų lapkritį, kai pakvietė jį į treniruočių stovyklą. Tuomet dvikovai su bulgaru Kubratu Pulevu pamatus klojęs ukrainietis apie A. Joshua atsiliepė pagarbiai.

„Jis man padarė įspūdį savo požiūriu į boksą. Kartais turi būti tylus ir tik stebėti, o jis visą laiką stebėjo ir mokėsi. Buvau arenoje Londone 2012 metais, kai jis laimėjo olimpinį auksą. Jis turi daug potencialo ir jam kol kas sekasi“, – dalijosi mintimis V. Kličko.

Daktaras Plieninis Kūjis teigė, kad pralaimėjimas T. Fury suteikė jam svarbios patirties ir visiškai kitą žvilgsnį: „Daugiau suvokiau apie save, boksą. Deja, negaliu pakeisti tos dvikovos baigties ar išnaudoti paguodos šansą kaip golfe. Tačiau aš nesu sunaikintas.“

Čia buvęs ilgametis pasaulio sunkaus svorio bokso čempionas rėžė įkvepiančią kalbą.

„Galbūt tai nuskambės arogantiškai, bet esu kaip Everesto kalnas. Gali įlipti į jį ir sakyti – „užkariavau Everestą“. Tuomet turi bėgti žemyn, nes jis nupurtys tave nuo savęs, jei uždelsi. Kai kurie žmonės grįžta, tačiau daugelis miršta. Taigi, ar Everesto kalnas nugalėtas? Ne. Jis vis dar ten stovi. Prieš 27 metus pradėjau savo profesionalo karjerą ir vis dar esu čia. Buvo varžovų, kurie mane įveikė tam tikru laiku. Keturiems iš jų pavyko, kitiems – ne. Įdomiausia, kad aš vis dar stoviu ringe, o jie – ne“, – samprotavo V. Kličko.

Prognozuojama, kad ši dvikova atneš organizatoriams apie 53 mln. eurų. Iki šiol brangiausia Didžiojoje Britanijoje vykusi dvikova buvo 2014 metais – ringe susigrūmę Carlas Frochas ir George'as Grovesas atnešė 26 mln. eurų.

Iš tų 53 mln. V. Kličko ir A. Joshua pasidalins apie 35 mln. eurų. Kai tvirtina britų spauda, ukrainiečiui turėtų atitekti 45 proc. šios sumos, o britui – 55 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)