Intriguojančio vyrų finalo pirmose rungtynėse nugalėtojo titulą ginantis „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ klubas 3-0 (25:23, 25:21, 25:21) nugalėjo Šiaulių „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ komandą ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

„Laimėjome 3-0, bet tai nieko nereiškia, nes turime ruoštis viską lemsiančioms rytojaus rungtynėms. Noriu padėkoti savo vaikinams, kurie kovojo, nepasidavė kai nesisekė. Žaidėme kiek užtikrinčiau, o daug ką lėmė geresnė priėmimo-padavimo statistika“, – sakė Vilniaus ekipos treneris Vasilijus Burankinskis.

Moterų finalą sėkmingai pradėjo Baltijos čempionės Kauno „Kauno-ASU“ tinklininkės. Jos nelengvai 3-1 (25:17, 19:25, 25:19, 25:16) įveikė Jonavos „Achemos-KKSC“ komandą.

„Emocijos geros, nes laimėjome. Žaidėme tiksliau puolime ir esame geriau fiziškai pasiruošusius. Primetėme savo žaidimo tempą, kurį išlaikėme iki rungtynių pabaigos. Antrosios rungtynės gali būti visai kitokios, nes moterys neprognozuojamos“, – šypsojosi „Kauno-ASU“ vadovas Vidas Makauskas.

Vyrų čempionato mažajame finale fantastišką žaidimą pademonstravo jaunieji Raseinių „Norvelitos“ tinklininkai. Jie 3-0 (25:23, 26:24, 25:18) nugalėjo Kelmės „Etovio“ komandą ir serijoje išsiveržė į priekį 1-0.

Įdomu tai, kad šiame sezone „Norvelitai“ iki šios dienos nei karto nebuvo pavykę įveikti Kelmės klubo.

Raseiniškių gretose rezultatyviausias buvo 16 taškų pelnęs Audrius Knašas, 15 pridėjo Algirdas Naučius, 8 – Aurimas Mazūras, po 7 – Patrikas Stankevičius ir Remigijus Vitkus.

„Paruoštas planas suveikė be priekaištų. Manau, jog tai ir buvo pagrindinė šios pergalės priežastis, – po laimėto mačo džiaugėsi „Norvelitos“ vyriausiasis treneris Robertas Nekrašas. – Labai džiugu, jog išsami varžovų analizė davė vaisių ir šiandienis mūsų planas pasiteisino, o tai ir leido džiaugtis svarbia pergale. Didžiuojuosi vyrukais dėl to, kad stipriai pagerinome tuos žaidimo komponentus, kurie anksčiau nulemdavo rungtynių baigtį su Kelmės komanda, be to, šiandienos rungtynėse matėme daug kokybiškų užtvarų, kurios taip pat davė labai daug naudos. Stengsiuosi vaikinams įkvėpti dar daugiau kovinės dvasios ir neleisti jiems atsipalaiduoti po šios pergalės, nes nueita tik pusė kelio“.

Moterų mažojo finalo pirmose rungtynėse Alytaus „Prekyba-Parama“ 3-1 (21:25, 25:10, 26:24, 25:23) nugalėjo jaunąsias Vilniaus „SM Tauro-Claire-VTC“ tinklininkes.

Vilnietės energingai pradėjo rungtynes ir sugebėjo laimėti pirmąjį setą prieš Baltijos lygoje rungtyniavusią Alytaus komandą. Antrajame kėlinyje alytiškės jau nebuvo nuteikusios juokauti ir nesunkiai išlygino rezultatą. Trečiajame ir ketvirtajame setuose vyko labai atkakli kova, o pabaigoje tiksliau žaidė „Prekyba-Parama“, kuri ir žengė pirmąjį žingsnį link Lietuvos pirmenybių medalių.

Lietuvos čempionatų finaluose yra žaidžiama iki dviejų pergalių. Jei antrąją varžybų dieną rezultatas tampa lygus 1-1, tuomet iškart yra žaidžiamas auksinis setas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją