Tvirtai sezoną pradėjo olimpiniai vicečempionai Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris. Jie porinių dviviečių varžybose distanciją įveikė per 6 min. 18,01 sek. ir savo plaukime užėmė pirmą vietą. Į finalą pateko ir Dovydas Nemeravičius su Rolandu Maščinsku, kurie antrame atrankos plaukime finišą pasiekė per 6 min. 23,08 sek. ir užėmė antrą vietą.

Laimėjo savo plaukimą ir į finalą pateko ir vienvietę irklavęs Žygimantas Gališanskis. Jis distancijoje sugaišo 7 min. 7,25 sek. Antrame atrankos plaukime dalyvavęs Giedrius Bieliauskas finišavo antras (7:08,31) ir taip pat dalyvaus finale.

Vyrų porinė keturvietė, kurią šį kartą su Dominyku Jančioniu, Aurimu Adomavičiumi ir Martynu Džiaugiu irklavo jaunasis olimpietis Armandas Kelmelis, distanciją įveikė per 5 min. 59,27 sek. ir laimėjo plaukimą.

Vyrų keturvietę be vairininko irklavę Saulius Ilonis, Mantas Juškevičius, Povilas Stankūnas ir Karolis Kamarauskas 2 km įveikė per 6 min. 17,54 sek. ir užėmė 5-ą vietą. Tačiau šioje rungtyje ir finale šeštadienį dalyvaus tos pačios 6 įgulos.

Moterų varžybose mūsų olimpiečių keliai šį kartą išsiskyrė. Milda Valčiukiatė irklavo vienvietę valtį, ja finišą pasiekė per 7 min. 35,52 sek., laimėjo savo plaukimą pateko į finalą. Tame pačiame plaukime dalyvavusi Aistė Andrulevičiūtė finišą pasiekė per 8 min. 36,42 sek. ir užėmė 6-ą vietą. Antrame vienviečių atrankos plaukime dalyvavusi Agnė Ginevičiūtė distancijoje sugaišo 8 min. 9,88 sek., finišavo ketvirta ir finale taip pat nedalyvaus.

Kita olimpietė Donata Karalienė šį kartą porinę dvivietė irklavo su Egle Bezzubovaite, distanciją įveikė per 7 min. 19,05 sek. ir užėmė antrąją vie. Šioje rungtyje taip pat visos tos pačios įgulos šeštadienį kovos dėl apdovanojimų.

Dar keletas Lietuvos irkluotojų penktadienį startavo jaunimo amžiaus grupės varžybose. Merginų vienviečių varžybose Gabija Vogulytė užėmė 4-ą vietą (8 min. 56,87 sek.) ir finale nedalyvaus.

Tuo metu dviviečių varžybose Kamilė Kralikaitė ir Vytautė Urbonaitė užėmė pirmą vietą (7 min. 43,13 sek.) ir yra favoritės pasipuošti aukso medaliais.

Porinių dviviečių varžybose Ievai Medelinskaitei ir Ramintai Morkūnaitei (7 min. 43,13 sek.) bei Evelinai Butrimavičiūtei ir Viktorijai Vareikaitei (7 min. 46,69 sek.) nepavyko prilygti dviems su jomis kovojusioms Italijos įguloms, tačiau šeštadienį tos pačios komandos kovos susikaus vėl.

Vaikinų jaunimo vienviečių varžybų atrankos pirmame plaukime Martynas Vaitkevičius (7 min. 42,74 sek.) finišavo antras, Paulius Černevičius (7 min. 50,56 sek.) – trečias, tačiau abu lietuviai dalyvaus finale. Antrame plaukime dalyvavęs Mantas Linkevičius (7 min. 29,97 sek.) užėmė trečią vietą ir taip pat pateko į finalą.

Piediluko regatoje šiais metais dalyvauja beveik 200 irkluotojų iš 23 valstybių: Albanijos, Bulgarijos, Čekijos, Ekvadoro, Gruzijos, JAE, Japonijos, Ispanijos, Italijos, Izraelio, Katato, Latvijos, Lietuvos, Maroko, Nigerijos, PAR, Portugalijos, Puerto Riko Rumunijos, Šiaurės Airijos, Ukrainos, Tuniso ir Zimbabvės.

Tarp dalyvių yra net 10 Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)