„Jau anksčiau skelbėme, kad didžioji dauguma NHL klubų pasisako prieš 2017-2018 metų sezono pertrauką dėl olimpiados. Laukėme suinteresuotų atstovų iš TOK ir IIHF nuomonės, tačiau jokio reikšmingo dialogo su jais nepavyko užmegzti“, – teigiama oficialiame NHL vadovybės pareiškime.

Ten rašoma, kad vietoje dialogo, TOK prakalbo, jog NHL žaidėjų dalyvavimas 2022 metų Pekino olimpiadoje priklausys nuo jų galimo dalyvavimo 2018 metais Pietų Korėjoje, o NHL profsąjunga viešai pareiškė, kad nesistengs daugiau NHL klubus sudominti olimpiada.

NHL komisaras Gary Bettmanas pastaruosius mėnesius tikino, kad klubų savininkai yra prieš olimpinę 17 dienų pertrauką vasarį dėl įvairių priežasčių.

Apklausti ir NHL sirgaliai – 73 proc. JAV fanų ir 53 proc. kanadiečių buvo prieš olimpinę pertrauką.

NHL žaidėjai dalyvavo visose žiemos olimpinės žaidynėse nuo 1998 metų. Iš viso olimpiadose žaidė 706 NHL žaidėjai.

TOK anksčiau mokėjo NHL lygai išlaidas, susijusias su žaidėjų kelionėmis, draudimu ir apgyvendinimu, tačiau paskelbė, kad 2018 metais to nedarys. IIHF buvo pasirengusi perimti išlaidų naštą, tačiau G. Bettmanas tvirtino, kad taip bus skirti pinigai žemo lygio ledo ritulio vystymui.

Daugelis komandų po olimpiadų susidūrė su niūria realybe – traumuoti ir išvarginti žaidėjai, dėl to buvo neįvykdyti sezono planai ir tikslai.

Tuo metu NHL žaidėjų profsąjunga pasipiktino tokiu lygos vadovybės sprendimu.

„Žaidėjai yra sukrėsti ir pasipiktinę netoliaregišku NHL vadovybės sprendimu nedalyvauti žiemos olimpinėse žaidynėse. Bet kokie tvarkaraščio nepatogumai, kuriuos gali sudaryti dalyvavimas žaidynėse – tai menka kaina lyginant su tuo, kad geriausi lygos žaidėjai nedalyvaus olimpiadoje.

Mes turime unikalią galimybę – 2018 ir 2022 m. Olimpiados vyks Azijoje. NHL gali teigti, kad baudžia žaidėjus ir Tarptautinį olimpinį komitetą (TOK), kad šie klubų savininkams nedaro nuolaidų. Tačiau lyga turi stengtis dėl ledo ritulio plėtros ir stengtis žaidimu sudominti kuo daugiau pasaulio gyventojų.

Maža to, toks sprendimas priimtas jau po to, kai visi finansiniai draudimo reikalai su TOK ir Tarptautine ledo ritulio federacija jau išspręsti. NHL žaidėjai yra patriotai ir jie nepritaria tokiam lengvabūdiškam sprendimui. Žaidėjų nuomonė turi būti svarbi, tačiau dabar NHL priėmė sprendimą į ją neatsižvelgdama. Labai gaila ir žaidėjų ir milijonų šios sporto šakos gerbėjų.“

10 NHL žvaigždžių, kurios nevyks į olimpiadą:
(žaidėjas, šalis, NHL klubas)

Aleksandas OvečkinasRusijaVašingtono „Capitals“
Jevgenijus MalkinasRusijaPitsburgo „Penguins“
Patrickas Kane'asJAVČikagos „Blackhawks“
Sidney CrosbyKanadaPitsburgo „Penguins“
Erikas KarlssonasŠvedijaOtavos „Senators“
Carey Price'asKanadaMonrealio „Canadiens“
Sergejus BobrovskisRusijaKolambuso „Blue Jackets“
Connoras McDavidasKanadaEdmontono „Oilers“
Patrickas Laine'asSuomijaVinipego „Jets“
Brentas BurnsasKanadaSan Chosė „Sharks“


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)