Serbijoje vykusiame Europos čempionate dalyvavo penki Lietuvos lengvaatlečiai, iš kurių itin gerai pasirodė auksą iškovojusi šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė ir devintą vietą rutulio stūmimo rungtyje užėmusi daugiakovininkė Austra Skujytė. Medalių įskaitoje pirmą aukščiausios prabos apdovanojimą istorijoje iškovoję lietuvių lengvaatlečiai pasidalijo 11-14 pozicijas.

Tarybos posėdžio metu nutarta siekti teisės rengti 2020 metų pasaulio jaunimo lengvosios atletikos čempionatą Lietuvoje. Šiemet mūsų šalyje vyks kitas svarbus lengvosios atletikos renginys – Europos lengvosios atletikos asociacijos (EA) kongresas-konvencija ir geriausių Senojo žemyno metų lengvaatlečių apdovanojimai „Golden Tracks“. Patvirtinta, kad šio renginio organizacinio komiteto vadovu bus praėjusią savaitę LLAF direktoriumi tapęs Rimantas Mikaitis.

LLAF Taryba taip pat patvirtino normatyvus į pasaulio, pasaulio jaunių, Europos iki 23-ejų metų ir Europos jaunimo čempionatus. Nutarta, kad į planetos pirmenybes dėl aukštų rezultatų be papildomos atrankos galės vykti maratonininkė Diana Lobačevskė ir ėjikė Brigita Virbalytė-Dimšienė.

Moterų maratono ir 20 km sportinio ėjimo rungtyse normatyvus jau dabar įvykdė daugiau sportininkių nei gali startuoti pasaulio čempionate. Dar dvi į Londoną vyksiančios maratonininkės bus atrinktos pagal rezultatus, pasiektus iki gegužės 1-os dienos, o dvi ėjikės, kurios prisijungs prie B. Virbalytės-Dimšienės, paaiškės gegužės 21-ą dieną Europos sportinio ėjimo taurės varžybose Podebraduose (Čekija).

LLAF Tarybos posėdžio metu tarptautinio sporto meistro vardai buvo suteikti maratonininkei Mildai Vilčinskaitei ir ėjikei Živilei Vaiciukevičiūtei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)