Lyro mieste (Belgija) vykusiose CSI2*/CSIYH1* tarptautinėse konkūrų varžybose Andrius Petrovas pergalingai pasirodė net trijose rungtyse. Jaunų žirgų grupės maršrutą (kliūčių aukštis – 130 cm) su žirgu Laderas Flandria jis įveikė be baudos taškų per 43,89 sek. ir užėmė trečią vietą. Iš viso šioje rungtyje startavo 43 duetai.

Dar viename jaunų (6-erių metų) žirgų konkūre A. Petrovas triumfavo su žirgu ​Lašas ir maršrutą įveikė be baudos taškų per 60,43 sek. Nugalėtojo titulą A. Petrovas iškovojo ir CSI2* rungtyje (kliūčių aukštis – 140 cm), kurioje varžėsi net 71 duetai. Dviejų fazių maršrutą mūsų šalies raitelis su žirgu Gigollo įveikė per 28,53 sek. ir nepadarė​ ​nei vienos klaidos.

Tą patį savaitgalį Suomijoje surengtose CSI2* tarptautinėse konkūrų varžybose sėkmė šypsojosi broliams Matui ir Kristupui Petraičiams, atstovavusiems mūsų šaliai. CSI2* dviejų fazių konkūre (kliūčių aukštis – 140 cm), kuriame varžėsi 20 duetų, nugalėtoju tapo M. Petraitis su žirgu Soli deo Glorija. Maršrutą jis įveikė be baudos taškų per 28,89 sek. Nepralenkiamas duetas buvo ir kitame to paties aukščio kliūčių konkūre, kurį įveikė per 54,02 sek.

Sudėtingiausiame „Grand Prix“ dviejų ratų konkūre (kliūčių aukštis – 145 cm) M. Petraitis tarp geriausiųjų finišavo net du kartus. Su žirgu Soli deo Glorija abu ratus jis įveikė be klaidų per 43,46 sek. ir užėmė antrą vietą, o su žirgu Daliante M finišavo trečioje vietoje (46,64 sek.).

Tuo metu kitame Suomijos mieste - Ypajoje – vykusiose CDI3* tarptautinėse dailiojo jojimo varžybose aukštą meistriškumą pademonstravo Lietuvai atstovavusi Sandra Sysojeva su žirgu Furst. Šv. Jurgio rungtyje ji surinko 68,289 proc. ir užsitikrino antrą vietą tarp 7-ių dalyvių. Tuo metu vidurinio I testo laisvoje programoje su muzika surinkusi 66,895 proc., užėmė trečią vietą.

CDIP raitelių, jojančių Poni klasės žirgais, grupėje startavusi jaunoji Lietuvos atstovė Barbora Jakilaitė abi varžybų dienas demonstravo puikius rezultatus ir iškovojo kelialapį į Europos dailiojo jojimo poni žirgų čempionatą, kuris vyks 2017 metų liepos 25–27 dienomis Kaposvar mieste (Vengrija).

Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidentas Gediminas Gutkauskas sakė, jog vis gerėjantys mūsų šalies raitelių rezultatai, startai skirtingo sudėtingumo rungtyse ir jose užimtos aukštos vietos rodo, jog žirginio sporto lygis, o kartu ir pačių raitelių profesionalumas, pastebimai auga.

„Varžydamiesi su pajėgiausiais raiteliais iš viso pasaulio jie ne tik pasisemia vertingos patirties ar sulaukia įvertinimo už įdėtą darbą, bet ir įgyja daugiau pasitikėjimo, motyvacijos, kas yra labai svarbu norint kryptingai tobulėti ir kelti sau dar ambicingesnius tikslus. Labai džiaugiuosi, jog jau dabar galime pasigirti tokiais puikiais Lietuvos raitelių pasiekimais tarptautiniame lygmenyje“, – ​
teigė G. Gutkauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)