„InfoShow LAN Party“ organizatoriai įsitikinę, kad eSporto šventė Kaune jau gali lygiuotis su panašiais Vakarų Europoje ar Skandinavijoje vyksiančiais renginiais. Praėjusiais metais „InfoShow LAN Party“ dalyviams buvo išdalintas 13 tūkst. eurų vertės prizinis fondas, o šiemet šis skaičius dar kartą ūgtelėjo.

Renginio koordinatorius Simonas Ratkevičius tikina, kad augantis prizinis fondas didina ir susidomėjimą pačiu renginiu.

„Reikšmingiausiu „LAN Party“ įvykiu, be abejo, išlieka „Counter Strike“ turnyras. Jame jau užsiregistravo 140 komandų iš 9 valstybių. Matydami augantį susidomėjimą ir kitomis disciplinomis, šiemet organizuosime septynių populiariausių eSporto disciplinų turnyrus ir galybę mažesnių turnyrų, skirtų į renginį atvykusiems mėgėjams.“

„InfoShow LAN Party“ buvo pirmas renginys Lietuvoje, iš ankštų auditorijų ir interneto kavinių persikėlęs į erdvią halę. Renginio organizatoriai tiki, kad šis jų sprendimas padrąsino kitus bendruomenių lyderius imtis drąsesnių sprendimų ir planuoti didesnius renginius.

„Prieš trejus metus „InfoShow LAN Party“ buvo pirmas renginys Lietuvoje, atsikratęs rūsio sindromo ir surengęs tikrą žaidimų fiestą Kauno Sporto halėje. Dabar mes džiaugiamės tapę reikšmingiausiu ir didžiausiu renginiu pačioje sezono pradžioje. Taip, tarsi, užduodame ritmą geriems metams. Esame tikri, kad 2017-i bus įspūdingi tiek organizuojamų turnyrų gausa, tiek priziniais fondais, tiek lietuviškų komandų pergalėmis“, — pasakoja S. Ratkevičius.

Unikalus renginio formatas

„InfoShow LAN Party“ yra išskirtinis ir savo formatu. Tai BYOD (angl. Bring Your Own Device) tipo žaidėjų sąskrydis, kuriame dalyviai privalo atsinešti savo žaidimų įrangą — kompiuterius, monitorius ir aksesuarus, o kai kurie atsigabena net ir kėdes, ant kurių sėdėdami yra įpratę žaisti.

Scenoje, kur stovi galingi ir organizatorių parengti kompiuteriai, varžosi tik pajėgiausios dviejų populiariausių disciplinų ekipos. Toks renginio formatas ne tik suartina profesionalius žaidėjus ir mėgėjų bendruomenę, bet ir sukuria unikalią renginio atmosferą. Atvykusieji stebėti žaidynių gali ne tik sėdėti tribūnose, bet ir stoviniuoti greta žaidėjų, bendroje renginio erdvėje.

"Lan Party" varžybos

Pasak organizatorių, norinčių dalyvauti turnyruose tiek daug, kad tampa neįmanoma visų sutalpinti vienoje Kauno Sporto halėje. Dėl šios priežasties organizuojamos papildomos kvalifikacijos internetu, kurios startuos jau šį savaitgalį (kovo 25-26 d.) Varžybos bus transliuojamos tiesiogiai, o jas komentuos patyrusi ir profesionali komanda iš Lietuvos ir Švedijos.

Kasmet augantis susidomėjimas

„InfoShow LAN Party“ renginys vyksta nuo 2002-ų metų. Pradžioje tai buvo tik žaismingas pasisėdėjimas uždarame studentų rate, o vėliau nuspręsta jį kasmet organizuoti Kauno technologijos universiteto patalpose.

Praėjusiais metais sulaukus daugiau nei 2000 svečių, renginio organizatoriai džiaugėsi ne tik rekordiniu dalyvių skaičiumi, bet ir augančiu susidomėjimu renginiu kitose šalyse. Šių metų „LAN Party“ koordinatorius S. Ratkevičius tikina, kad tam didelės įtakos turi ilgaamžiškumas ir stabilumas.

„Mūsų organizuojamas „Infoshow LAN Party“ jau penkiolika metų vyksta kasmet ir kiekvienas naujas renginys būna didesnis ir geresnis už ankstesnįjį. Natūralu, kad Lietuvos ir užsienio elektroninio sporto entuziastai „InfoShow“ turnyrus pradėjo traktuoti kaip savotišką Baltijos šalių čempionatą. Dalyvavimas šiame renginyje tapo prestižo reikalu visiems mūsų regiono žaidėjams“, – teigia S. Ratkevičius.

Kvalifikacinės kovos į pagrindinius renginio turnyrus startuoja kovo 25-26 d., o elektroninio sporto gerbėjai gali stebėti tiesiogines jų transliacijas „Twitch“ tarnyboje. Daugiau informacijos apie renginį rasite „InfoShow LAN Party“ puslapyje ir socialiniuose tinkluose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)