Aukštą 17-ą vietą Rio de Žaneiro olimpiadoje užėmusi viena geriausių Lietuvos maratonininkių D. Lobačevskė intensyviai ruošiasi naujam sezonui.

Balandžio 23-ą dieną Londone ji užsimojo nupūsti dulkes nuo savo asmeninio rekordo, o rugpjūtį Anglijos sostinėje gins Lietuvos garbę pasaulio lengvosios atletikos čempionate.

Kaip pasakojo bėgikė, Meksika buvo antroji treniruočių stotelė po viešnagės Portugalijoje, kur dabar vėl grįžo. Ji teigė neprisimenanti, kada jai buvo taip sunku aukštikalnėse bėgioti.

Diana Labočevskė

„Nuo pirmos iki paskutinės dienos kankinausi. Trys savaitės kančios. Vienu metu galvojau net mesti sportuoti, nes jokio malonumo nejaučiau. Pirmą kartą taip. Net baimė pradėjo imti“, – įspūdžiais apie treniruočių stovyklą Meksikoje dalinosi D. Lobačevskė .

Anot maratonininkės, sąlygas sunkino 2000 m aukštis, deguonies trūkumas, 30 laipsnių karštis ir sausas oras.

„Jaučiausi lyg vaikščiočiau ant peilio ašmenų. Sunku buvo psichologiškai atlaikyti, nes bėgi daug lėčiau, o dvigubai sunkiau nei lygumoje. Klausydama muzikos per ausines girdėjau, kaip kvėpuoju. Čia jau aukštas lygis“, – juokėsi bėgikė.

Diana Labočevskė

Ji prisipažino, kad buvo suplanavusi vykti į aukštikalnes, kur būtų tekę bėgioti 2600 m aukštyje virš jūros lygio: „Ačiū Dievui persigalvojau. Ten tikrai būčiau ne bėgiojusiu, o vaikščiojusi. Aš jau 2000 m aukštyje išsibalansavau – pulsas kilo, neatsistačiau, naktimis nemiegojau.“

D. Lobačevskė prisiminė, kad paprastai aukštikalnėse po kelių dienų imdavo skrajoti lyg ant sparnų. To jausmo jau ir pritrūko Meksikoje.

„Neabejotinai, tai sunkiausias pasirengimas mano karjeroje. Mane išsekino, tačiau gal sulauksiu saldaus treniruočių vaisiaus – kompensacijos už visą tą vargą?“ – dvejodama klausė ji.

Kita vertus bėgikė pasidžiaugė, kad įgijo daugiau patirties ir patyrė, ką reiškia meksikietiškas dėmesys.

„Mane ten visi pažįsta – nuo tada, kai laimėjau pernai Meksikos maratoną. Ten mane dievino, jaučiausi kaip karalienė, kaip olimpinė čempionė. Tas dėmesys man patiko“, – juokėsi Diana.

Lietuvę atvažiavę kalbino įvairių žiniasklaidos priemonių atstovai, vyko specialios maratonininkės fotosesijos ir filmavimai.

Diana Labočevskė

Po paskutinės – trečiosios – treniruočių stovyklos bėgikės laukia Londono maratono iššūkis balandžio 23-ą dieną. Čia ji norėtų pagerinti savo asmeninį rezultatą ir 42 km 195 m įveikti greičiau nei per 2 val. ir 28 min.

„Tačiau gal pernelyg save spaudžiu, – suabejojo D. Lobačevskė . – Stipriai ruošiuosi, bet galvoju, kad reikia atsipalaiduoti, ramiau į viską žiūrėti. Juk poolimpiniai metai! Aišku, daug duoda tas Rio rezultatas – esu užsidegusi, norisi visko daugiau ir geriau.“

Ten pat, Anglijos sostinėje, bėgikė rugpjūtį startuos ir pasaulio lengvosios atletikos čempionate, kur veikiausiai atšvęs ir savo 37-ą gimtadienį. Kas į Londoną vyks kartu su pirmu numeriu tarp maratonininkių reitinguojama D. Lobačevskė kol kas neaišku.

Diana Labočevskė

Ką tik 36 metų gimtadienį atšventusi Rasa Drazdauskaitė šiuo metu taip pat vieši Portugalijoje, tik kol kas negali bėgioti. Šiaulietė mėgina atsistoti ant kojų po sunkios traumos, kurią patyrė praėjusių metų pabaigoje.

Per viešnagę Azijoje R. Drazdauskaitei per nelaimingą atsitikimą trūko raiščiai, plyšo meniskas – jai buvo atlikta operacija. 2015 metų pasaulio čempionate Rasa iškovojo Lietuvos maratonininkams rekordiškai aukštą 11 vietą, tačiau, kaip pati sakė, vargu ar suspės tinkamai pasiruošti šių metų Londono iššūkiui.

Workout #sport #nike #girl #training #in #beach #rebilitation #beautiful #wiev #lithuaniangirl #marathon #runer

A post shared by RASA DRAZDAUSKAITE MARATHONER (@rasa_drazdauskaite) on Mar 13, 2017 at 1:42am PDT

Tuo metu kita olimpietė V. Žūsinaitė neseniai vykusiame Taipėjaus maratone tarp moterų užėmė 9 vietą. Lietuvoje pasirengimą naujam sezonui tęsianti 29 metų bėgikė 42 km 195 m atstumą Taivane įveikė per 2 val. 49 min. 49 sek.

Pasaulio čempionato normatyvą įvykdė ir 28 metų Milda Vilčinskaitė. „Abejoju, ar iki planetos pirmenybių bėgsiu maratoną, tačiau ketinu dalyvauti įvairiuose bėgimuose, tik imsiu trumpesnes distancijas. Pasiruošimas vyks Lietuvoje, gal tik prieš maratoną Londone išvyksiu į užsienį“, – DELFI sakė bėgikė.

2016 metų olimpinį maratono normatyvą įvykdžiusi, bet už laimingojo trejeto ribos likusi 25 metų Monika Juodeškaitė 2017 metus pradėjo savanoriaudama Afrikoje.

Tanzanijoje ji moko vaikus anglų kalbos ir veda sporto užsiėmimus. Po trijų mėnesių misijos ji ketina grįžti į Lietuvą iš karto po Velykų.

A train of smiles 🚂 #africa #tanzania #orphanage

A post shared by Monika Juodeskaite (@juodeskaite) on Feb 13, 2017 at 1:15am PST

31 metų maratonininkė Remalda Kergytė gegužę susilauks pirmagimio. Motinystės atostogas paėmusi bėgikė dar neketina kabinti sportbačių ant vinies ir paauginusi vaiką sugrįš į trasą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)