Dano Pozniako bokso turnyro nugalėtoju svorio kategorijoje iki 75 kilogramų tapęs L. Petrauskas – jauniausias trijų brolių šilutiškių boksininkų šeimoje, bet toli gražu ne žemiausias. Už Lietuvos bokso žvaigždę Evaldą jis aukštesnis kone visa galva.

Salėje žiūrovams skanduojant „Lietuva“, Lukas turnyro finale įtikinamai 5:0 įveikė prancūzą Moreno Fendero, o ant aukščiausios prizininkų pakylos atsistojusį brolį apdovanojo ir šiltai apkabino Londono olimpiados bronzos medalio laimėtojas E. Petrauskas.

„Sunkus turnyras, kaip ir kiekvienais metais. Reikia karingai nusiteikti, – įspūdžiais dalijosi L. Petrauskas. – Svarbiausia buvo nusiteikimas ir tėvų bei brolio palaikymas.“

Lukas į bokso treniruotes Šilutėje patraukė paskui brolius – 24 metų Evaldą ir 28 metų Arvydą. Matydamas didelę vyresnėlių aistrą ringui, L. Petrauskas netruko ją perimti.

Arvydas sportinę karjerą jau baigė, tačiau Evaldo pavyzdys Lukui yra tarsi kelrodė žvaigždė. „Kai sužinojau, kad Evaldas laimėjo bronzą olimpiadoje, emocijos buvo labai didelės. Tą dieną buvau nepaprastai laimingas. Tikėjau, kad jis gali laimėti medalį“, – prisiminė jis.

Lukas atviravo, kad brolio titulai jo neslegia, atvirkščiai – Evaldo laimėjimai suteikia dar daugiau stimulo ir noro boksuotis: „Evaldas man pavyzdys. Dar seku ukrainiečio Vasylio Lomačenkos (dukart olimpinis ir dukart pasaulio čempionas – DELFI) karjerą. Žiūriu, kaip jis techniškai boksuojasi, stengiuosi taip pat toks būti.“

Jauniausias iš trijų brolių gerokai išsiskiria iš savo šeimos ūgiu. Lukas yra net 20 cm aukštesnis už 164 cm ūgio Evaldą.

„Kai nuvažiuoju į Vilnių, pasiboksuojame su broliu, bet man nepatogu su mažiuku kovoti. Brolis kalbėjo, kad jam taip pat neparankūs aukšti varžovai“, – juokėsi jis.

Kaip pats atskleidė, už ūgį turėtų dėkoti savo seneliui – pastarasis buvo gana aukštas. „Ūgis jam netrukdo, atvirkščiai – padeda, – tikino Luko treneris Vincas Murauskas. – Jei būtų mažesnis, būtų problemos – juk Evaldas nuolat atakuojantis – antru numeriu kovoje negali būti.“

Šilutėje besidarbuojantis treneris 9 metus dirbo su Evaldu, o dabar į ringo aukštumas veda ir jaunesnį jo brolį. Anot jo, Lukas nesiskiria nuo Evaldo: „Geras vyras, pareigingas, treniruotes lanko, darbštus. Už tai ir rezultatas yra. Nieko blogo negalėčiau pasakyti.“

Profesinėje mokykloje automechaniką studijuojančiam L. Petrauskui boksas ir gyvenime padeda kovoti su iššūkiais. Ne veltui ant jo dešinės rankos atsirado milžiniška spartiečio kario tatuiruotė, žyminti kovotojo dvasią.

„Šiuo metu mano tikslas – laimėti Europos jaunimo čempionato medalį. O didžiausia svajonė – kartu su broliu patekti į Tokijo olimpiadą“, – kalbėjo L. Petrauskas.

Anot V. Murausko, lengva nebus – po šių metų Lukas iš jaunimo žengs į vyrų boksą.

„Reikės prisitaikyti, bet viskas bus gerai. Jau dabar treniruojamės be šalmų, stengiamės priprasti“, – optimizmo nestokojo Lukas.

Ar jis pranoks savo tituluotąjį brolį? „Artimiausiu metu apskritai iš Lietuvos kažin ar bus toks laimėjimas, kaip Evaldo. Ir tai neturi nieko bendro su meistriškumu. Pažiūrėkite, kas darosi su teisėjavimu“, – pirštu dūrė į didžiausią pastarųjų metų bokso bėdą treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)