Antrus metus iš eilės į finalą pateko Marekas Korolkovas. Sunkiausios svorio kategorijos virš 91 kg pusfinalyje M. Korolkovas po atkaklios kovos 3:1 nugalėjo latvį Milaną Volkovą.

„Pavyko pakartoti praėjusių metų pasiekimą ir antrus metus iš eilės patekau į D. Pozniako finalą. Stabilumas gerai, bet labai norisi laimėti turnyrą. Pusfinalyje buvo sunki kova, bet ne tokia sunki, kaip ketvirtfinalyje“, – sakė ketvirtfinalyje Europos jaunių čempioną kroatą Josipą Biletičių nugalėjęs vilnietis.

Praėjusių metų turnyro vicečempionas M. Korolkovas finale susitiks su 2015 m. Europos jaunių vicečmpionu ukrainiečiu Oleksandru Hrytsivu.

Turnyro finale kovos ir jaunesnysis olimpinio prizininko Evaldo Petrausko brolis Lukas. Svorio kategorijos iki 75 kilogramų pusfinalyje Lukas Petrauskas įtikinamai 5:0 nugalėjo turką Muhammetą Karaosmanogliu.

„Planas minimum jau įvykdytas, bet reikia pirmos vietos. Finale laukia fiziškai stiprus, bet įveikiamas varžovas. Į finalą atvyks brolis ir tėvai, stengsiuosi jų nenuvilti. Tikiuosi padės ir žiūrovų palaikymas, kuris prideda daug emocijų“, – teigė finale su prancūzu Moreno Fendero kovosiantis L. Petrauskas.

Dar vienas lietuvis į finalą pateko svorio kategorijoje iki 69 kilogramų. Airijus Vitlipas pusfinalyje 5:0 įveikė vengrą Kalmaną Hanko ir finale surems pirštines su italu Augustu Buremi.

„Tai didžiausias pasiekimas mano karjeroje, nes D. Pozniako turnyras yra vienas didžiausių Europoje. Man tai bus pirmas tokio lygio turnyro finalas, tačiau nesirengiu sustoti ir kovosiu dėl aukso. Turi būti pirma vieta, atiduosiu visas jėgas ir galvoju tik apie nugalėtojo titulą“, – tvirtino A. Vitlipas, kuris ketvirtfinalyje pranoko pasaulio jaunių čempionato prizininką ir Europos vicečempioną lenką Eryką Apresyaną.

D. Pozniako turnyro bronzos medaliu tenkinsis Domantas Prišmontas. Svorio kategorijos iki 81 kg pusfinalyje Prišmontas taškais 1:4 pralaimėjo ukrainiečiui Jevgenijui Pavlovskiui.

Jau dvyliktus metus iš eilės vykstantis Pozniako turnyras yra vienas didžiausių jaunimo bokso turnyrų Europoje. Šiais metais turnyre kovas pradėjo net 99 boksininkai iš 18 valstybių.

D. Pozniako turnyro finalai vyks šeštadienį 17:00 val. „Compensa“ koncertų salėje.

Tiesioginę finalų transliaciją stebėkite per DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją