„6 dan’as – tai riba, apie kurią vaikystėje net nesvajojau, – apie naują karjeros laiptelį kalba G. Dranevičius. – Puikiai atsimenu tas dienas, kai su savo vaikystės bičiuliu, Linu Kačerausku, kuris paliko šį pasaulį labai anksti, pradėjome mokytis karatė do meno. Tuomet, kaip apie didžiausią įmanomą pasiekimą savo svajonėse kalbėdavome apie 5 Dan’ą. Toliau mūsų svajonės nesiekė, – šypsodamasis pasakojo karate do meistras. – Tad šį pasiekimą dedikuoju savo vaikystės draugo, su kuriuo žengėme pirmuosius netvirtus žingsnius karate do kelyje, L. Kačerausko šviesiam atminimui pagerbti, o taip pat šiuo pasiekimu noriu paskatinti visus žmones drąsiai svajoti ir būti pasiruošus sumokėti už savo svajonę tokią kainą, kokios ji pareikalaus.“

LTKA prezidentas pasidalino savo mintimis apie kelią į meistriškumą.

„Idealo turėjimas ir jo siekimas, tikėjimas, kuomet tavimi niekas netiki, kryptingas darbas, gebėjimas suklupus pakilti ir eiti pirmyn, kantrybė bei susitelkimas į patį procesą, tobulėjimą, o ne į rezultatą, – tai būtinos sąlygos siekiant savo svajonių. Neribokite savęs svajonėse, leiskite fantazijai reikštis, neužsidėkite ir neleiskite, kad kiti uždėtų apynasrį ant jūsų minčių polėkio. Savu laiku Albertas Einšteinas labai taikliai pastebėjo: „Žmogus, vedinas racionalaus, logiško proto sugeba nueiti iš taško A į tašką B, o žmogus vedinas fantazijos nueina kur tik nori.“ Meistriškumas susideda iš mažų detalių, kurios leidžia sukurti didžiulius skirtumus tarp praktikuojančių kovos menus. Tuo ir skiriasi meistrai nuo amatininkų – suvokimo gilumu, mažomis detalėmis, kurios sudaro prielaidas tapti efektyvesniu bei gebėjimu aprėpti visumą, suvokiant kiekvienos mažos detalės vietą joje. Kelias į meistriškumą, tai kasdienis ketinimas – šiandien būti geresniais nei buvome vakar, rytoj būti geresniais nei esame šiandien. Nuolatinis tobulėjimas, žinių, įgūdžių gilinimas, o ne kolekcionavimas sudaro prielaidas tikrajam meistriškumui pasireiškti.“

Į klausimą kiek trunka ši kelionė G. Dranevičius trumpai susimąstęs atsakė:

„Praktiškai visą, daugiau ar mažiau sąmoningą, mano gyvenimą. Kelionė iki juodojo diržo 6 Dan’o truko 31 metus. Tai daug ar mažai, spręsti jums. Man, tai tiesiog kelias, kuris turi pradžią, tačiau neturi pabaigos.“

Kaip lietuvis įsitvirtino pasauliniame tradicinės karatė do elite? G. Dranevičius yra pasaulinės tradicinės karatė do federacijos (WTKF) direktorių valdybos narys, licencijuotas aukščiausios tarptautinės A kategorijos teisėjas, instruktorius, egzaminatorius.

„Čia viskas įvyko natūraliai. Tai yra pasekmė, kuri išplaukė iš pasiekto meistriškumo. Šioje organizacijoje esminis pripažinimas ir autoritetas užsitarnaujamas ant tatamio. Esi stebimas daugybę metų, yra vertinami tavo paties bei tavo auklėtinių pasiekimai, LTKA veiklos rezultatai, bei pasiekimai, charakterio savybės, išsilavinimas. Kiekvienai organizacijai reikalingi žmonės, kurie visų pirma nori ir gali duoti, o ne imti. Tik toks požiūris lemia ar organizacija augs, sėkmingai judės į priekį ar degraduos. Kolegos įvertino mano nuveiktus darbus, mano požiūrį į gyvenimą ir keliamus reikalavimus visų pirma sau pačiam, o tik vėliau kitiems, iškėlė mano kandidatūrą už kurią buvo vienbalsiai prabalsuota pasauliniame kongrese. Apie tai aš pats niekuomet negalvojau, man buvo ir yra svarbiausia tai ką darau kasdien – mokausi ir mokau karatė do.

Dar viena džiugi naujiena Lietuvos tradicinės karatė do padangėje – sekmadienį 2 dan’ą apsigynė Vilniaus klubo „Lūšis“ meistras Aidas Abromaitis, kuris savo kelią pradėjo 1993 m. Tik jam vienam iš penkių kandidatų pavyko apginti savo meistriškumą atestacijos metu. A. Abromaitis vienas iš seniausių klubo „Lūšis“ auklėtinių ir pirmasis tradicinės karatė do atstovas, kuris iškovojo Lietuvai bronzos medalį Europos čempionate.

Šį savaitgalį jaunieji Lietuvos tradicinės karatė do sportininkai išvyksta į Vroclavą, kuriame vyks „Wratislavia Cup 2017“ turnyras. Šiame turnyre savo jėgas išbandys 2014, 2016 m. pasaulio vaikų taurės čempionas Hermis Dranevičius (klubas „Lūšis“), 2014 m. pasaulio jaunimo čempionas Mantas Cibulskis (klubas „Lūšis“), 2015 m. Europos vaikų taurės 3 vietos laimėtojas Totas Dranevičius (klubas „Lūšis“), Ignas Navickas (klubas „Seishin“), Modestas Anilionis (klubas „Sanrei“), Kristupas Pelanis (klubas „Lūšis“), Lukas ir Tomas Vaitilavičiai (klubas „Lūšis“), Nojus Sadula ir Ignas Juozas Tubutis (klubas „Lūšis“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)