Kosminis greitis

426 kilometrai per valandą. Toks badmintono kamuoliuko (plunksninuko) greitis buvo užfiksuotas šių metų pradžioje Indijos aukščiausioje badmintono lygoje, vyrų dvejeto žaidimo metu. Šio pasaulinio rekordo autorius – Danijos badmintonininkas Mads Pieler Kolding.

Ne atsitiktinumas, kad čempionas – Danijos pilietis. 1992 metais badmintoną pripažinus olimpine sporto šaka, ant nu­galėtojų pakylų badmintono medalius daž­niausiai dalinasi Kinija, Indonezija, Malaizi­ja ir Pietų Korėja. Vienintelė atsvarą Azijos valstybėms sudaranti šalis yra būtent Danija.

Įdomu tai, kad dano smūgiuoto plunksninuko greitis – ne didžiausias įmanomas. 2013 metais Malaizijos sportininko Tan Boon Heong smūgiuotas plunksninukas naujo badmintono inventoriaus bandymų metu pasiekė net 493 km/val. greitį.

Plunksninuko greičio rekordas vyrų vienetų rungtyje siekia 419 km/val. ir priklauso Rusijos sportininkui Vladimirui Ivanovui.
Įprasta, kad profesi­onaliai žaidžiamo badmintono varžybose plunksni­nukas laksto iki 330 kilometrų per valandą greičiu, o tai – beveik 70 kilometrų daugiau nei te­nise.

Pradėti – „teisinga“ ranka

Savo malonumui badmintoną žaidžiančių žmonių teigimu, šis dinamiškas ir azartiškas sportas suteikia ne tik geriausių emocijų. Žaidžiant mažėja stresas ir nerimas, o organizme padaugėja endorfinų, kitaip vadinamų laimės hormonais. Tai užtikrina gerą savijautą ir puikų miegą.

Maža to, badmintono žaidimas suaktyvina kiekvieną raumenų grupę. Skaičiuo­jama, jog žaidžiant sude­ginama apie 480 kalorijų per valandą, o tai – puiki žinia jūsų figūrai.

Vilniuje atidaryto DELFI sporto centro badmintono treneris Sergejus Leonovičius pastebi, kad Lietuvoje plunksninuko greitį išbando vis daugiau žmonių.

„Labai populiaru draugams ar dviem poroms išsinuomoti aikštelę ir nuotaikingai praleisti valandą ar pusantros žaidžiant badmintoną. Kaip treneris norėčiau rekomenduoti – jei užsikabinate ir norite šį sportą ne tik išbandyti, bet ir toliau žaisti, individualiose ar grupinėse treniruotėse išmokite tai daryti taisyklingai. Nieko nėra sunkiau nei pakeisti netinkamą įprotį nauju“, – sako badmintono ekspertas.

DELFI sporto centras atidarytas 2017 sausio mėnesį. Lietuvos sporto federacijų sąjungos vertintas kaip metų sporto infrastruktūros objektas. Moderniame DELFI sporto centre įrengtos 8 badmintono aikštelės, 4 paplūdimio tinklinio ir paplūdimio teniso aikštelės, 2 teniso kortai. Taip pat sukurta universali treniruočių erdvė, kurioje vyksta sporto akademijos „Get Fit“ funkcinės treniruotės. 2017 metais šalia komplekso bus įrengtos papildomos 5 atviros paplūdimio tinklinio aikštelės. Komplekse per metus tikimasi sulaukti apie 250 tūkstančių lankytojų. Norinčius sportuoti DELFI sporto centre kviečiame susipažinti su centru ir teikiamomis paslaugomis čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją