Rokiškio klubas laimėjo ir pirmąją dvikovą Kaune 5:3 ir iškovojo teisę žaisti pusfinalyje, kur klubo jau laukia tiesioginį kelialapį į pusfinalį iškovojusi Elektrėnų „Energija“.

Antrąją ketvirtfinalio dvikovą geriau pradėjo kauniečiai, kurie nors ir prasižengė pirmieji, tačiau po perimto ritulio Dovydas Žiūkas mažumoje pabėgo nuo varžovų ir nuginklavo vartininką Simą Baltrūną.

Kėlinio viduryje aktyviau žaidę kauniečiai jau patys išnaudojo kiekybinę persvarą, kai po varžovų vartų apgulties pasižymėjo Ulfas Sollinas (12:31).

„Tigrai“ ir trečiojo kėlinio pirmają pusę buvo aktyvesni, o Remigijus Guoga persvarą pavertė įvarčiu (31:50).

Pirmaudami 3:0 kauniečiai stabtelėjo, o varžovai nenuleido rankų ir po truputį didino spaudimą.

Kantrus darbas rokiškėnams ėmė duoti vaisių paskutiniajame kėlinyje. Charakterį pademonstravęs „Rokiškis“ rezultatą sušvelnino po Antano Rukšėno įvarčio (42:41). Netrukus Dominykas Deksnys (45:44) dar kartą nubaudė pavargusius varžovus, o kėlinio viduryje žaidžiant daugumoje rokiškėnas ir išlygino rezultatą (50:33) – 3:3.

Sutrikę „Tigrai“ tik stebėjo kaip varžovai po Sauliaus Limonto smūgio (50:49) jau išsiveržė į priekį.

Lyg kauniečiams mažai būtų nelaimių, „Rokiškio“ klube žaidžiantis Kauno ledo ritulio mokyklos atstovas Šarūnas Citavičius (54:24) dar labiau padidino skirtumą.

Kauno klubas nenuleido rankų, sulaukė varžovų pražangos ir ant ledo žengė šešiese prieš keturis varžovus. Tačiau jėgų nebeliko ir „Rokiškis“ šventė antrąją pergalę ir keliauja į čempionato pusfinalį.

Drausmingose rungtynėse „Rokiškis“ (10 baudos minučių) į varžovų vartus metė 41 kartą, „Tigrai“ (6 baudos minutės) atsakė 29 smūgiais.

„Tigrams“ sezonas jau baigtas, „Rokiškis“ kovo 11-18 dienomis pusfinalyje kausis su „Energija“. Tikslios rungtynių datos paaiškės vėliau.