Klaipėdos „Dragūnas“ – Kauno „Granitas-Karys“ (kovo 1 d. Klaipėdos „Neptūno“ sporto salė 19.00 val.)

Pagrindinė turo dvikova vyks Klaipėdoje, kur reguliaraus sezono lyderiai egzaminuos Kauno „Granitą-Karį“. Pirmoje tarpusavio dvikovoje minimalią pergalę šventė klaipėdiečiai (29:28). Abiejų ekipų pajėgumai puikiai žinomi ir turėtų garantuoti neprastą reginį šios dvikovoms žiūrovams. Panašų rezultatyvumą ir gynybą demonstruojantys klubai šiose rungtynėse turėtų pasistengti kažkuo nustebinti savo varžovus. Improvizacijos ir nestandartiniai sprendimai gali tapti raktu į pergalę. Šeimininkai, be jokios abejonės, yra dvikovos favoritai, tačiau ne tokie ryškūs, kad varžovai jų bijotų. Kauno klubą papildomai motyvuos ir tai, kad „Dragūnas“ dar neprarado taškų. Laukia smagus reginys.

Prognozė 65-10-25

Varėnos „Ūla“ – Vilniaus VHC „Šviesa“ (Varėnos „Ąžuolo“ mokyklos sporto salė 18.30 val.)

Praėjusiuose turuose „Ūla“ įveikė Utenos ir Panevėžio klubus bei užsitikrino vietą atkrintamose varžybose. Dzūkai šią pergalės bangą bus linkę pratęsti ir rungtynėse namuose prieš „Šviesą“. Pirma dvikova Vilniuje baigėsi šeimininkų pergale (32:26), tad „Ūla“ dar sieks ir revanšo. Vilniečiai šiuo metu kaunasi dėl penktos pozicijos ir pergalės atveju priartėtų prie šio tikslo. Sezono pabaigoje vis aukštesnę pavarą jungiantys vilniečiai atkrintamose gali pateikti nemažai staigmenų. Norint išlaikyti aukšto lygio žaidimą, reguliarų sezoną reikia pabaigti pergalėmis prieš lentelės apačioje esančias ekipas. Pirma jų – Varėnos klubas. Jei vilniečių pergalių seka nenutrūks, pastarieji dar turi šansų finišuoti ir ketvirti.

Prognozė 30-10-60

Kovo 4 d. šeštadienis

„Varsa-Stronglasas“ – Vilniaus HC „Vilnius“ (Alytaus sporto rūmai 14.00 val.)

Pirma tarpusavio dvikova Vilniuje buvo itin įtempta ir čempionams tuomet rungtynių pabaigoje nusišypsojo sėkmė (32:30). Be jokios abejonės vilniečių tikslas bus vienas – revanšas. Juolab, kad praėjusiuose sezonuose įveikti Alytaus klubą išvykoje pavyko. Prieš keletą turų tą patį padarė ir „Šviesos“ rankininkai. Visomis prasmėmis HC „Vilnius“ neturėtų bijoti išvykos į čempionų areną. Alytiškių žaidimas pastaruoju metu neįtikina. Netikėti pralaimėjimai, sunkios pergalės prieš silpnesnes ekipas. Su tokiu žaidimu galima įveikti pirmą atkrintamų varžybų etapą, bet toliau bus labai sunku. Pablogėjusį žaidimą alytiškiai sieja su ilgoka pertrauka, buvusia metų pradžioje. Čempionams reikia kuo greičiau vėl atrasti savą žaidimą, o vilniečių barjeras yra pakankamai rimtas, kad būtų galima pasakyti ar tai pavyko.

Prognozė 50–10-40

HC „Grifas-Raimundo Sargūno sporto gimnazija-KKSC“ – Utenos HC „Utena“ (Panevėžio rankinio centras 15.00 val.)

Panevėžyje kausis silpniausios lygos komandos ir tai mums žada dar vieną intriguojančią dvikovą. Kol kas be taškų esančiai Utenos ekipai tai gali būti paskutinė proga nebaigti reguliaraus sezono neiškovojus taškų. Panevėžiečiai, kurių šansai pakilti iš aštuntos pozicijos yra tik teoriniai, sieks įrodyti, kad užtikrinta pergalė pirmose rungtynėse išvykoje (31:20), nebuvo atsitiktinumas. Abiem ekipoms tai principinis mūšis prieš panašaus pajėgumo varžovą. Prisiminus praėjusios savaitės dvikovą tarp Panevėžio ir Varėnos ekipų ir ten buvusias emocijas, panašu, kad čia gali būti ne ką „vėsiau“.

Prognozė 55-15-30

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją