Šiose rungtynėse P. Babarskas įvarčių nepelnė ir užsidirbo dviejų minučių pašalinimą. Likus žaisti du turus iki reguliaraus sezono pabaigos, „Pivovarna laško“ rankininkai vis dar yra šeštoje pozicijoje, kuri leistų patekti į atkrintamas varžybas, tačiau su jais taškais susilyginę yra Zagrebo „PPD“, o tik vienu tašku atsilieka ir „Kristianstad“.

Europos iššūkio taurės turnyre žaidžianti Zvertermėrio „Hurry up“ ekipa sukūrė tikrą stebuklą ir įveikė „Považskos Bystrica“ rankininkus didesniu skirtumu nei pralaimėjo pirmas tarpusavio rungtynes. Slovakijoje du lietuvius turinti Zvertemėrio komanda pralaimėjusi buvo rezultatu 19:30 ir atrodė, jog jau prarado šansus patekti į kitą etapą, tačiau namuose iškovojo pergalę 32:19 ir tai leido patekti į varžybų ketvirtfinalio etapą. Pergalingame mače Vaidas Tranavičius į vartus kamuolį tiksliai metė tris kartus, o Tomas Bernatavičius pelnė vieną įvartį.

Vokietijos aukščiausioje lygoje žaidžianti Romo Kirveliavičiaus atstovaujama „Coburg“ ekipa ir toliau nesugeba rasti rakto į pergales. Vos 6 taškus turinti ir paskutinėje lygos vietoje esanti „Coburg“ šį kartą nusileido „Bergisch“ rankininkams 29:25. R. Kirveliavičius pasižymėjo du kartus.

Tuo tarpu antroje Vokietijos lygoje žaidžianti kito Lietuvio Gerdo Babarsko atstovaujama „Bietigheim“ ekipa pasiekė labai svarbią pergalę. Jie rezultatu 25:26 įveikė vienus iš konkurentų dėl pirmų trijų vietų „Bad Schwartau“ rankininkus. Lietuvaičio sąskaitoje 4 pelnyti įvarčiai. Po šios pergalės „Bietigheim“ ekipa šoktelėjo į trečiąją poziciją, kuri pasibaigus sezonui leistų pakilti į aukščiausiąją Vokietijos lygą.

Užtikrintą pergalę Šveicarijoje pasiekė Arūno Vaškevičiaus Vinterturo „Pfadi“ ekipa, kuri 33:22 įveikė „Kriens“ klubą. „Pfadi“ lygoje vis dar išlieka antri, o šiuo metu pirmauja „Kadetten“ klubas.

Austrijoje ir toliau puikiai sekasi Vienos „Fivers“ ekipai su V. Žiūra priešakyje. Šį kartą „Fivers“ įveikė „Moder Medical“ klubą 29:27, o lietuvis prie pergalės pridėjo 6 įvarčius. Po šios pergalės Vienos klubas vis dar išlieka antras, o lygoje pirmauja Hardo „Alpla“ rankininkai.

Apatinėje Austrijos lygos grupėje likęs Beno Petreikio Leobeno „Union“ patyrė pralaimėjimą prieš Švaco „Tirol“ 23:26. Benas Petreikis šiame susitikime pasižymėjo vienu pelnytu įvarčiu.

Antroje Austrijos lygoje tarpusavyje susitiko Švaco „Tirol“ su Aisčiu Pažemecku, Šarunu Sakalausku ir Mindaugu Andriuška bei Augusto Strazdo „Voslau“ klubas. Šiame susitikime abi komandos pasidalino po tašką, kadangi užfiksuotos lygiosios 25:25. Rezultatyviausias iš lietuvių buvo A. Strazdas, kuris pelnė 7 įvarčius, 5 pelnė kitoje barikadų pusėje buvęs M. Andriuška.

Rumunijoje pergalę iškovojo Rolando Bernatonio atstovaujamas Bukarešto CSM klubas, 30:24 įveikęs vieną pagrindinių oponentų turnyro lentelėje Turdos „Potaissa“ ekipą. R. Bernatonis į varžovų vartus tiksliai atakavo du kartus. Šiuo metu trečioje vietoje esanti CSM yra treti ir būtent nuo „Potaissa“ klubo atsilieka vos vienu tašku. Lygoje užtikrinti pirmauja „Dinamo“ klubas.

Islandijoje praėjusį savaitgalį vyko taurės varžybų lemiamos kovos, kuriose dalyvavo ir Giedrius Morkūnas ir „Haukar“ klubas, tačiau po labai atkaklaus pusfinalio turėjo pripažinti „Afturelding“ komandos minimalų pranašumą 28:29. Pusfinalyje lietuvio ekipą eliminavęs „Afturelding“ kitą dieną finale 26:22 nusileido „Valur“ ekipai, kuri ir iškovojo Islandijos taurę.

Ukrainos nacionaliniame čempionate ir toliau neklumpa Aidenas Malašinskas ir Zaporožės „Motor“ klubas. Šį kartą jie laimėjo miesto derbį prieš ZTR rankininkus 33:27, o A. Malašinskas prisidėjo vienu įvarčiu į varžovų vartus. Priminsime, jog Zaporožės ZTR dalyvauja ir Baltijos rankinio lygoje bei žaidžia vienoje grupėje su Klaipėdos „Dragūnu“.

Portugalijoje nesėkmę patyrė Paulius Orlovskis ir „Horta“ komanda, kuri 26:36 nusileido „Madeira“ ekipai. P. Orlovskis šiame mače į varžovų vartus kamuolį pasiuntė du kartus.

Vokietijos moterų rankinio lygoje dar vieną nesėkmę patyrė Živilė Jurgutytė ir Leverkuzeno kljubas „Bayer“. Šį kartą nusileista buvo „Metzingen“ merginoms 24:32. Ž. Jurgutytė pelnė 3 įvarčius. Leverkuzeno merginos šiuo metu yra 10-oje lygos vietoje ir kitas rungtynes žais su 4-oje vietoje esančia Leipcigo komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)