Lietuvos sportininkai pasaulio taurės pirmame etape nedalyvauja.

Pirmo etapo laimėtojų klausimas sprendėsi paskutinėje kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje. Ją 26-erių metų B. Demeteris pradėjo trečias ir buvo už ukrainiečio Rio de Žaneino olimpinio vicečempiono Pavlo Tymoščenkos ir olimpinio čempiono ruso Aleksandro Lesuno nugarų.

A. Lesunas greitai atsiliko ir į nugalėtojo titulą nepretendavo, o B. Demeterio ir P. Tymoščenkos kova vyko iki pat paskutinio rato. Tik jo metu vengras aplenkė konkurentą ir finišavo įgijęs 5 sek. pranašumą.

„Esu labai patenkintas, kombinuotoji rungtis man pavyko puikiai, - po varžybų sakė B. Demeteris. - Mano taktika buvo laikytis už lyderio nugaros ir sprintuoti per paskutinius 100 metrų. Man tai gerai sekasi, todėl labai džiaugiuosi pavykusiu planu.“

B. Demeteris finale surinko 1450 taškų, P. Tymoščenka - 1145, P. Lesunas - 1419.

Pasaulio taurės įskaitoje vengras pelnė 60 taškų, ukrainietis - 55, o rusas - 51.

2017 metų šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finalas taps pirmomis varžybomis, kurių metu Lietuvos sporto gerbėjai galės savo akimis išvysti su stipriausiais varžovais kovojančius Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę, Justiną Kinderį ir kitus geriausius šalies penkiakovininkus.

Į finalą pateks po 36 geriausius vyrus ir moteris, per 4 etapus surinkusius daugiausiai taškų. Antras varžybų etapas bus surengtas kovo pabaigoje Egipto sostinėje Kaire, trečias gegužės pradžioje vyks Kečkemete (Vengrija), o ketvirtas gegužės pabaigoje bus surengtas Džonkuve (Lenkija).

Pasaulio taurės finalas Vilniuje vyks 4 dienas. Birželio 22 dieną vyks vyrų ir moterų fechtavimosi pagrindinio etapo kovos, birželio 23-ią – vyrų finalas, birželio 24-ą – moterų, o birželio 25-ą – mišrių estafečių. Birželio 23-25 dienomis varžybas iš Lietuvos sostinės tiesiogiai transliuos „Eurosport“ televizija.

Per visą istoriją Lietuvos sportininkai pasaulio taurę laimėjo net 10 kartų (Edvinas Krungolcas – 2001, 2004, 2005, 2007 metais, Andrejus Zadneprovskis – 2002, Donata Rimšaitė – 2008 ir 2009, L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė – 2012 ir 2015, o J. Kinderis kartu su L. Asadauskaite-Zadneprovskiene mišrių estafečių varžybose – 2014). Dar 8 kartus lietuviai finalus baigė ant prizininkų pakylos, o pastarąjį kartą tai padarė Ieva Serapinaitė, 2016-ais Sarasotoje (JAV) užėmusi 3-ią vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)