44-erių metų D. Kasparaitis anksčiau yra atstovavęs Rusijos rinktinei ir su ja dalyvavo ketveriose olimpinėse žaidynėse bei dviejuose pasaulio čempionatuose. 1992 metais jis tapo olimpiniu čempionu. Pagal Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) taisykles, norint žaisti už kitą šalį, yra privaloma bent keturis sezonus rungtyniauti tos šalies pirmenybėse.

B. Haake nemato problemų dėl D. Kasparaičio amžiaus ir pateikė pavyzdį – NHL vis dar žibantį čeką Jaromirą Jagrą.

„Tikimės, kad Darius Kasparaitis žais Lietuvos rinktinėje 2018 metais. Jis yra gimęs 1972 metais – tais pačiais, kaip ir NHL dar žaidžiantis čekas Jaromiras Jagras. Žinau, kad jis tris kartus per savaitę žaidžia ledo ritulį pas save Floridoje, todėl nėra pamiršęs ledo ritulio“, – sakė B. Haake.

Vis dėlto, nors D. Kasparaitis prie dviejų „Hockey Punks“ įvarčių prisidėjo rezultatyviais perdavimais, vilniečiai pralaimėjo rungtynes „Juodupei“ 3:6.

„Matosi, kad jis yra pavargęs po ilgo skrydžio, o taip pat jis nėra šiemet treniravęsis su Vilniaus komanda, todėl jam nebuvo lengva. Nepaisant to, visi matėme, kad technikos jis dar nepraradęs, jo čiuožimas, perdavimai lieka aukšto lygio, todėl kitais metais jis bus didelė paspirtis mūsų komandai“, – naujienų agentūrai ELTA aiškino B. Haake.

Pats D. Kasparaitis po rungtynių Vilniuje sakė, kad svarbiausia jam yra ne žaidimo stoka, o per didelis svoris ir jis yra užsibrėžęs tikslą kitais metais debiutuoti Lietuvos rinktinėje. B. Haake atskleidė, kad kitais metais jis Lietuvoje bus kur kas ilgiau.
Berndas Haake

„Kalbėjau su Dariumi apie tai, ir jau aptarėme, kad jis atvyks į Lietuvą likus trims savaitėms iki pasaulio čempionato ir kartu dalyvaus treniruočių stovykloje bei rungtyniaus draugiškose rungtynėse“, – teigė treneris.

Lietuvos ledo ritulio asociacija „Hockey Lietuva“ sieks pasaulio čempionato IB diviziono turnyrą kitais metais rengti Lietuvoje, o visų ledo ritulio sirgalių svajonė būtų išvysti Lietuvos rinktinėje kartu rungtyniaujančius D. Kasparaitį ir Dainių Zubrų.

38-erių metų D. Zubrus ledo ritulio nebežaidžia nuo praėjusių metų, kuomet baigė karjerą Šiaurės Amerikos Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL), bet treneriui užsiminė apie galimybę prisijungti prie Lietuvos rinktinės 2018 metais.

„Dainius šią vasarą ketina keltis gyventi iš Naujojo Džersio į Floridą ir įsikurs netoli D. Kasparaičio. Kiek žinau, D. Zubrus šią žiemą nėra čiuožęs ant ledo, bet galvoja apie kitus metus ir jeigu nebus traumų, jis prisijungs prie rinktinės. Tik kitą žiemą jam reikės susigrąžinti žaidybinę formą“ – Eltai teigė B. Haake.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)