„Negaliu pasakyti, kad šiose rungtynėse svarbiausias jausmas buvo dėl žaidimo rinktinėje, bet esant tokiam Lietuvos ledo ritulio lygiui, šiek tiek daugiau pasportavus ir išvengus traumų, tikrai galėčiau žaisti nacionalinėje komandoje. Fiziškai esu pasiruošęs, tik dar kiek per sunkus. Stebėjau Lietuvos ledo ritulininkų žaidimą, žinau, kokiose komandose jie rungtyniauja, todėl tikrai tokiame lygyje dar galėčiau rungtyniauti“, – kalbėjo 44-erių D. Kasparaitis.

D. Kasparaitis šiuo metu su šeima gyvena Floridos valstijoje (JAV). Jis čia bent tris kartus per savaitę treniruojasi ant ledo.

„Norint gerai žaisti, reikia treniruotis profesionaliai, laikytis dietos. Baigęs karjerą aš jau galėjau valgyti viską, kas patinka, tačiau jei noriu dar pažaisti aukštesniame lygyje, turiu rimčiau save prižiūrėti. Dabar kasmet žadu mesti svorį, bet kiekvieną pirmadienį planuoju pradėti ir kiekvieną pirmadienio vakarą vėl prisivalgau“, – juokėsi Lietuvos ledo ritulio žvaigždė.

Kita Lietuvos ledo ritulio žvaigždė Dainius Zubrus po praėjusio sezono nebesulaukė Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) ekipų pasiūlymų ir šiais metais ne tik nebetęsia karjeros, bet ir nesitreniruoja. Nepaisant to, D. Kasparaitis savo bičiulį ketina įkalbėti kartu ruoštis 2018 metų pasaulio čempionato turnyrui, juolab, kad D. Zubrus persikėlė gyventi į tą pačią Floridos valstiją. Lietuvos ledo ritulio asociacija „Hockey Lietuva“ siekia pasaulio pirmenybių I diviziono B grupės turnyrą rengti Lietuvoje.

„Dainius pastaruoju metu nesitreniruoja, o medžioja ir žvejoja, tačiau jis labai norėjo kartu vykti į Lietuvą. Taip pat planavome kartu vykti stebėti futbolo rungtynes Anglijoje tarp „Manchester City“ ir „Manchester United“ ekipų, bet nepavyko. Smagu, kad Dainius atvyksta gyventi į Floridą, todėl galėsime kartu žaisti ir treniruotis“, – kalbėjo D. Kasparaitis.

Patyręs ledo ritulininkas prisipažino, kad jam sunku paaiškinti norą žūtbūt apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius, bet būtent taip būtų maloniausia baigti karjerą.

„Aš esu lietuvis, gimęs ir užaugęs Lietuvoje. Daug metų čia gyvenau, todėl norisi karjerą baigti žaidžiant su Lietuvos rinktine. Anksčiau su Lietuvos komanda galėjau žaisti tik kuomet, kai dar buvome Sovietų Sąjungoje, o vėliau turėjau galimybę rungtyniauti vienoje stipriausių pasaulyje – Rusijos komandoje. Žinau, kad visi tikri mano sirgaliai mane gerbia, o dabar noriu įrodyti sau, kad galiu dar žaisti ir atstovauti Lietuvai“, – mintimis dalinosi D. Kasparaitis.

D. Kasparaitis JAV dirba su nekilnojamo turto agentūra, bet svarbiausia savo veikla vadina buvimu tėčiu.

„Mano vaikai gimė man jau baigus karjerą, todėl visų pirma, gyvenime esu tėtis. Galiu rodytis namuose ir būti ilgiau su vaikais negu mama. Toliau aš esu buvęs ledo ritulininkas, nes verslininku savęs dar nelaikau. Su verslu bet kokia pradžia yra sunki, bet jeigu tikiesi ir dirbi, tai daug ką galima pasiekti ne tik sporte, bet ir kitame pasaulyje“, – teigė D. Kasparaitis.

JAV pilietybę turintis D. Kasparaitis prisipažino, kad nelieka abejingas ir antrąja Lietuvos religija vadinamam krepšiniui. Jis seka Lietuvos krepšininkų pasirodymus Šiaurės Amerikos Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA), o neseniai Majamyje buvo susitikęs su „New York Knicks“ krepšininku Mindaugu Kuzminsku bei jo broliu Sauliumi.

„Mano mėgstamiausia komanda yra „New York Knicks“, todėl kai M. Kuzminskas pasirašė sutartį su „Knicks“ ekipa, man buvo labai malonu. Kai „Facebook“ tinkle pasidalinau nuotrauka su Kuzminskais ir parašiau, kad tai mano du maži berniukai, tai kai kurie žmonės pagalvojo, kad tai jau užaugę mano vaikai“, – šypsojosi D. Kasparaitis, pridūręs, jog stebi ir Jono Valančiūno bei Domanto Sabonio žaidimą.

Nors D. Kasparaitis atvyko padėti „Hockey Punks“ komandai, ji antradienį po nesėkmingos rungtynių pradžios 3:6 (1:5, 1:0, 1:0) pralaimėjo „Juodupės“ ekipai ir prarado viltis pakilti į antrąją vietą reguliariajame sezone. Šios dvi ekipos tarpusavyje turėtų žaisti ir pusfinalyje.

„Juodupė“ yra nebloga komanda, gerai žaidė. Pirmajame kėlinyje ji labai tiksliai atakavo vartus ir pelnė daug įvarčių. Vėliau turėjome šansą juos pasivyti, bet taip gavosi, kad šiandien ne mūsų diena“, – paaiškino D. Kasparaitis.

1992 metų olimpinis čempionas D. Kasparaitis džiaugėsi, kad Lietuvoje auga ledo ritulio lygis. Pasak jo, Elektrėnų „Energijos“, „Juodupės“ ir „Hockey Punks“ ekipos kasmet progresuoja ir demonstruoja vis geresnį žaidimą.

Ketvirtadienį D. Kasparaitis sužais dar vienerias rungtynes. Jo gimtajame mieste – Elektrėnuose – susitiks dvi Vilniaus ekipos – „Hockey Punks“ ir „Geležinis vilkas“. Pertraukos metu Elektrėnai pagerbs D. Kasparaitį už jo didingą karjerą.

Lietuvos ledo ritulio veteranas prisipažino, kad dėl darbų ir šeimos negalės dar kartą atvykti į Lietuvą ir padėti „Hockey Punks“ ekipai kovoti Lietuvos čempionato pusfinalyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)