Nuo pernai vasaros panevėžiečio pergalių kreivė šovė į viršų ir išsilaikė iki paskutinės „bronzos“, iškovotos sausį Suomijoje vykusiame Hermano Kare turnyro.

Prieš pusmetį Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis pasaulio jaunimo čempionate Macone (Prancūzija) liko tik dešimtas, tačiau jo dvikovos svoryje iki 66 kilogramų su Ramazu Zoidze iš Gruzijos ir egiptiečiu Mohamedu Ibrahimu Elsayedu tapo tikra varžybų puošmena.

Kristupas po skaudžių prancūziškų pamokų greitai atsitiesė ir iškovojo du svarbius bronzinius apdovanojimus – po mėnesio pasaulio kariškių čempionate Makedonijos sostinėje Skopjėje ir lapkritį Arvo Haavisto turnyre Suomijoje.

Šie rezultatai lėmė, kad K.Šleiva dvidešimtu numeriu buvo įrašytas į sausio mėnesio UWW reitingų lentelę.

Deja, šiame svoryje neliko etatinio reitingo lentelės senbuvio Edgaro Venckaičio pavardės. Po Rio olimpinių žaidynių pagal individualią programą dirbantis atletas buvo itin retas varžybų svečias, o naują sezoną pradėjo sėkminga žvalgyba Lietuvos čempionate, kuris vyko sausio pabaigoje Panevėžyje. Eilinį kartą iškovojęs šalies čempiono titulą, Edgaras apie planus kalbėjo santūriai: „Visoms varžyboms ruošiuosi kaip visada, o tikslas – Tokijas“.

Savo pozicijos nepavyko pagerinti Mantui Knystautui. Klaipėdietis svorio kategorijoje iki 130 kilogramų kaip ir praeitą mėnesį yra dvidešimtoje vietoje. Mantas triumfavo jau minėtame Hermano Kares turnyre ir buvo pagrindo tikėtis, kad šis trofėjus pastūmės lietuvį keliais laipteliais aukštyn, tačiau UWW klerkams, matomai, reikėjo svaresnių argumentų.

Tiems patiems klerkams pasirodė, kad Viliaus Laurinaičio (98 kg) prieš pusmetį sukaupto kapitalo – pasaulio kariškių čempionato sidabro medalio – yra per mažai, todėl joniškietis apskritai prarado pozicijas UWW reitingų sąraše.

Moterų ir laisvųjų imtynių reitingo lentelėse lietuviškų akcentų kol kas nėra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)