Rungtynes geriau pradėjo Kauno „ACME – Žalgiris“ merginos, kurios nuo pat pirmų rungtynių minučių primetė varžovėms greitą žaidimo stilių. Per pirmąsias penkiolika rungtynių minučių kaunietės sugebėjo susikrauti trijų įvarčių pranašumą (8:5).

Antroje pirmo kėlinio pusėje abi komandos nevengė kieto žaidimo pažeidžiant taisyklės, todėl viena po kitos iš aikštės buvo šalinamos tiek Kauno, tiek Vilniaus ekipų žaidėjos. Persvara, kurią čempionių titulą ginančios kaunietės susikrovė rungtynių pradžioje, išsilaikė iki pat pirmojo kėlinio pabaigos, o prieš ilgąją pertrauką komandas skyrė 4 įvarčiai (19:15).

Antro kėlinio pradžioje sostinės ekipai buvo pavykę sumažinti savo atsilikimą iki 2 įvarčių (26:24), tačiau tai ir buvo viskas, ką šiame pusfinalyje pavyko pasiekti vilnietėms. Rungtynių pabaigą čempionės, vedamos Klaudijos Šidlauskytės, sužaidė užtikrintai ir jų pabaigoje susikrovė solidžią persvarą. Kauno „ACME – Žalgiris“ prieš LEU „Šviesos – Eglės“ ekipą laimėjo rezultatu 37:32 ir iškopė į LRF „Basement“ taurės finalą.

Antanas Skarbalius (Kauno „ACME – Žalgiris“ vyr. treneris): „Pergalę šiame pusfinalyje lėmė geresnis mūsų pasirengimas rungtynėms. Nors ir rungtyniavome be kelių svarbių žaidėjų, tačiau tai buvo puiki proga pasirodyti kitoms merginoms, ką jos sėkmingai ir padarė.“

Kauno „ACME – Žalgiris“: Klaudija Šidlauskytė 14, Audinga Kniubaitė 8, Inesa Verbovik 6, Laura Žukovaitė 4, Greta Burkaitė 3, Viltė Lubytė 2.

Vilniaus LEU „Šviesa – Eglė“: Rasa Mikalonytė 9, Rita Repečkaitė 7, Auksė Sviderskienė 5, Greta Sadauskaitė ir Aušra Šponė po 4, Asta Čižaitė 2, Gabrielė Pereklytė 1.

Garliavos rankininkės pasekė Kauno „ACME – Žalgirio“ pavyzdžiu ir pusfinalyje, įveikdamos Klaipėdos „Dragūną – Viesulą“, prasiskynė sau kelią į rytoj vyksiantį „Basement“ LRF taurės finalą. Garliavos HC „Cascada“ iškovojo pergalę šiame pusfinalyje rezultatu 32:23 (17:10)

Jau pirmosiomis rungtynių minutėmis, palaikomos savų sirgalių, Garliavos merginos sugebėjo šiek tiek pabėgti nuo savo pusfinalio varžovių ir kėliniui persiritus į antrąją jo pusę turėjo 5 įvarčių persvarą 10:5. Nors klaipėdietės ir demonstravo žemaitišką charakterį, tačiau HC „Cascada“ didžiąją dalį savo problemų išsprendė jau pirmoje rungtynių pusėje. Po pirmojo rungtynių kėlinio rezultatas buvo 17:10 Garliavos komandos naudai.

Antroje susitikimo dalyje Garliavietės varžovėms apie intrigą neleido net pagalvoti. Vienu metu ekipas skyrė jau ir dviženklis skirtumas (27:17), tačiau klaipėdietėms rungtynių pabaigoje pavyko šiek tiek aplyginti žaidimą ir nebeleisti tolti savo varžovėms. Galutinis rungtynių rezultatas 32:23 Garliavos komandos naudai.

Rita Urnikienė (Kauno raj. HC „Garliava – Cascada“ vyr. trenerė): „Tikėjome savo pergale prieš rungtynes ir džiugu, jog ją pavyko iškovoti. Merginos labai norėjo žaisti rytoj finale ir išsikovojo tą teisę. Jau žinome savo būsimas varžoves ir rytoj taip pat kovosime tik dėl pergalės.“

Garliavos HC „Cascada“: Laima Bernativičiūtė, Kamilė Bušaitė ir Laura Masiulevičiūtė po 5, Greta Rinkevičiūtė 4, Justina Zenkovaitė 3, Eglė Laurinavičiūtė, Evelina Dževarakaitė ir Karolina Sparnauskaitė po 2, Gabija Kleizaitė, Emilė Aglinskaitė, Ugnė Slavėnaitė ir Eimantė Zenkovaitė po 1.

Klaipėdos „Dragūnas – Viesulas“: Dovilė Mižutytė 8, Akvilė Tolvaišaitė 6, Roberta Ivanauskaitė 4, Fausta Abrutytė, Deimantė Briedytė, Karolina Daukšaitė, Austėja Rimkutė, Aušra Stroputė po 1.

LRF „Basement“ taurės finalas prasidės sekmadienį 14 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją