Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė palydų metu įteikė Lietuvos delegacijos vėliavnešiui greitojo čiuožimo atstovui Salvijui Ramanauskui Lietuvos vėliavą ir palinkėjo sėkmingų startų.

„Norėčiau jums priminti olimpinį principą – svarbiausia yra dalyvauti ir nugalėti save. Laukiame jūsų grįžtant su gerais rezultatais, – kalbėjo D. Gudzinevičiūtė.

Jaunieji sportininkai taip pat išklausė ir saugumo specialisto instrukcijų, kaip elgtis viešint Turkijoje. Delegacijai buvo patarta vengti masinio susibūrimo vietų – turgų, didelių prekybos centrų, šventinių sambūrių. Specialistas taip pat papasakojo, ką daryti įkaitų dramos ar pagrobimo atveju, kaip bendrauti su teroristu, kokių veido išraiškų ar veiksmų vengti.

„Vykti į Turkiją nebijau, daugybė lietuvių vis dar skrenda ten atostogauti, todėl nejaučiu dėl to įtampos. Varžybos vyks 2000 m. virš jūros lygio, bet tikiuosi, kad per porą dienų pavyks aklimatizuotis. Jaučiuosi pasiruošęs startui, šiemet turėjau puikias treniruočių sąlygas, stovyklas užsienyje. Mes stengsimės viską padaryti kuo geriau, atvežti gerus rezultatus, kad visi džiaugtųsi“, – kalbėjo optimistiškai nusiteikęs rinktinės vėliavnešys Salvijus Ramanauskas.

Lietuvos delegaciją sudaro 9 sportininkai – biatlonininkai Ana Jesipionok, Raminta Dindaitė, Nikita Romanovas, Jokūbas Mačkinė, dailiojo čiuožimo atstovė Valerija Keda, slidininkai Martyna Biliūnaitė, Ąžuolas Bajoravičius, Deimantas Kliševičius ir greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovas Salvijus Ramanauskas. Drauge vyksta ir jaunasis ambasadorius – snieglentininkas Aras Arlauskas.

Europos jaunimo olimpiniame festivalyje Erzurume devynių sporto šakų varžybose rungtyniaus 832 sportininkai iš 38 šalių. Į festivalio programą įtrauktos slidinėjimo, biatlono, kalnų slidinėjimo, šuolių su slidėmis, snieglenčių sporto, kerlingo, ledo ritulio, dailiojo čiuožimo, greitojo čiuožimo trumpuoju taku rungtys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)