Pirmose tarpusavio rungtynėse Gomelyje „Energija“ pralaimėjo rezultatu 3:11.

Abejose rungtynėse „Energijai“ dėl įvairių priežasčių nepadėjo nemažai lyderių - Į Gomelį komanda išvažiavo su 2 vartininkais ir vos su 10 ledo ritulininkų.

„Gomelis“ sėkmingai pradėjo rungtynes, kai per mažiau nei penkias minutes pelnė du įvarčius (0:28 ir 4:11). Tačiau jau netrukus Mantas Marcinkevičius (6:10, rez. perd. Justinas Vėželis) įmušė pirmą svečių įvartį, o kėlinio viduryje J.Vėželis (13:54, rez. perd. Aivaras Bendžius ir Aimas Fiščevas) atstatė lygybę - 2:2.

Visgi kėlinio pabaigoje „Gomeliui“ pavyko susigrąžinti minimalų pranašumą - 3:2.

Antrame kėlinyje šeimininkai įmušė keturis įvarčius, iš kurių du - žaidžiant daugumoje ir pabėgo nebepavejamai - 7:2.

Trečiame kėlinyje dar vieną „Energijos“ įvartį pelnė Vainius Jankauskas (56:42, rez. perd. J.Vėželis ir Mantas Marcinkevičius), kuriam tai buvo antrasis sezono įvartis per 23 sužaistas rungtynes.

Šiose rungtynėse „Energija“ užsidirbo 8 pašalinimus (16 baudos minučių), tuo tarpu „Gomelis“ - 4 (8 baudos minutės).

Visas rungtynes Elektrėnų klubo vartus gynė Elvinas Karla.

Su „Gomelio“ ekipa „Energija“ jau yra žaidusi Elektrėnuose: lapkričio mėnesį „Energija“ pirmose rungtynėse varžovams nusileido rezultatu 4:7, tačiau antrose šventė pergalę 5:1.

„Energija“ per 40 čempionato rungtynių yra iškovojusi 19 pergalių ir su 56 taškais užima aštuntą vietą tarp dvylikos komandų, tuo tarpu „Gomel“ per 42 susitikimus iškovojo 87 taškus ir užima trečią poziciją.

Iki reguliariojo sezono pabaigos „Energijai“ liko sužaisti keturias rungtynes, o artimiausios bus žaidžiamos Elektrėnų ledo rūmuose, kuriuose vasario 13 ir 14 dienomis elektrėniečiai jėgas išmėgins su pirmą poziciją užimančia Minsko „Junior“ komanda.

Lietuvos čempionate „Energijos“ rungtynes laukia jau vasario 11-ą dieną svečiuose su „Rokiškio“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją