Mažeikiai eilę metų nebuvo ryškus taškas šalies bėgimo žemėlapyje. Artėjantis Vasario 16-osios „Bėgame už laisvę!“ renginys yra puiki proga susipažinti su šiuo jaukiu Žemaitijos miestu bei iš arčiau pažvelgti į žmones, kurie čia mėgsta sportuoti ir savo gyvenimą nuspalvina bėgte įveiktais kilometrais.

Kiekvienas pagal savo jėgas gali pasirinkti tinkamą distanciją: ištvermingiausiems – 10 kilometrų distancija, pradedantiesiems – 3,3 km, vaikams – 400 m ir 1000 m nuotoliai.

Taip pat svarbu, kad mūsų ateitis nuo mažų dienų mokėtų prasmingai paminėti Lietuvos Nepriklausomybę, tad pačių mažiausių šventinio bėgimo dalyvių laukia 400 m nuotaikingos varžybos.

J. Beržanskis: Smagu bus sugrįžti“

Jau šiuo metu varžybų „Bėgame už laisvę!“ sąrašuose – beveik trys šimtai dalyvių. Jų gretose – ne vienas žinomas šalies stajeris. Lietuvos kliūtinio bėgimo čempionas Justinas Beržanskis buvo vienas pirmųjų, kuris registravosi artėjančiam 10-ies kilometrų startui.

Iš Mažeikių rajono, Viekšnių miestelio kilęs lengvaatletis neslėpė džiaugsmo dėl bėgimo jo gimtajame krašte.

„Esu nusiteikęs labai gerai, pagaliau ir Mažeikiai turi ką pasiūlyti bėgimo mėgėjų bendruomenei. Kurį laiką lengvoji atletika šiame mieste buvo apleista. Dabar labai smagu, kad atsirado entuziastų, norinčių rengti bėgimo šventę.

Kai išvykau mokytis į Šiaulius, turbūt daugiau ir neteko dalyvauti kokiose nors Mažeikių varžybose. Bus smagu sugrįžti“, – džiaugėsi lengvosios atletikos klubo „Cosma“ narys J. Beržanskis.

Šiauliuose sportuojantis ir lengvosios atletikos treneriu dirbantis 28-erių J. Beržanskis į Mažeikius atvyks ne vienas.

„Atvažiuosiu su savo auklėtiniais. Tiesa, gal pačių geriausių nebus, nes vasario 18-ąją vyks Lietuvos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionatas. Bet vis vien atvyks pilnas ekipažas“, – šypsojosi J. Beržanskis.

Jis šiuo metu siekia įgyti kuo geresnę sportinę formą vasaros lengvosios atletikos sezonui. Praėję metai nebuvo sėkmingi kliūtinio bėgimo čempionui: nuo gegužės mėnesio vis gydėsi ilgai kamavusią kojos traumą, tačiau šiuo metu tai jau praeitis.

Beje, dalyvių sąrašuose – ir pernai rugsėjį pasaulio lengvosios atletikos čempionato maratono rungties normatyvą įvykdęs Ignas Brasevičius.

Sertifikuota trasa

Būsimi 10 kilometrų starto dalyviai gali būti tikri, kad jų laukia būtent 10-ies kilometrų nuotolio trasa. Ne trumpesnė ir ne žymiai ilgesnė.

Trasą išmatavo ir ją sertifikavo žinomas Lietuvos bėgimo bendruomenės narys, lengvosios atletikos treneris ir trasų matuotojas Alfonsas Kazlauskas.

Mažeikiai turi gražų senamiestį, Laisvės ir Vasario 16-osios gatves, Senamiesčio parką, tad būtent šios vietos ir pasirinktos bėgimo trasai.

Ji – be įkalnių ar nuokalnių, tai visiškai lygi trasa, tinkanti asmeniniam rekordui. Dalyviai bėgs asfaltuotomis gatvėmis ir dviračių takais.

Simboliška, kad startas ir finišas Laisvės gatvėje, prie Mažeikių rajono savivaldybės (Laisvės g. 8).

Dalyviai persirengti ir mankštą daryti galės M. Račkausko gimnazijos sporto salėje (Laisvės g. 10).

Finišavę bėgikai bus vaišinami karšta arbata ir koše, kiekvienas sėkmingai įveikęs distanciją gaus atminimo medalį. Apdovanojimo ceremonija vyks Mažeikių Nepriklausomybės aikštėje.

Rezultatai po finišo bus skelbiami bėgimo renginio svetainėje.

Preliminari renginio programa

11.40 val. renginio atidarymas.

11.50 val. mankšta vaikams su Aurimo Skinulio personažu „Treneriu Spartuoliu“

12.00 val. 400 m startas.

12.10 val. 1000 m startas.

12.10 val. mankšta suaugusiems su trenere Živile

12.30 val. 3,3 km ir 10 km startas.

12:45 val. 400 m ir 1000 m bėgimo rungčių nugalėtojų apdovanojimas.

14.00 val. 3,3 km ir 10 km nugalėtojų apdovanojimas. Šventės uždarymas.

Bėgimą organizuoja ir vykdo Mažeikių r. savivaldybės sporto skyrius, Mažeikių r. sporto mokykla ir bėgimo klubas „Penki kalnai“.

Bėgimas įvyks vasario16-ąją, ketvirtadienį, prie Mažeikių rajono savivaldybės, Laisvės g. 8.

Varžybų pradžia – 12.00 val. Rungtys: 400 m, 1000 m, 3,3 km, 10 km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)