„Energija“ pirma įmušė greitą įvartį, tačiau „Juodupei“ pačioje pirmo kėlinio pabaigoje pavyko išlyginti rezultatą, o antro kėlinio viduryje Lietuvos ledo ritulio veteranas Artūras Katulis pirmą kartą išvedė „Juodupę“ į priekį. Dramatiškose rungtynėse svečiams persvarą pavyko išlaikyti iki pat trečio kėlinio vidurio, tačiau tada Ilja Četvertakas atrado „skylę“ varžovų gynyboje ir ją praskrodęs atidavė ritulį Edvinui Boroškai, kuris po 20 minučių bandymų pagaliau išlygino rezultatą. Netrukus jau Aivaras Bendžius sulaukė idealaus perdavimo ir nukreipęs ritulį į varžovų vartus išvedė šeimininkus į priekį. Sunkią „Energijos“ pergalę rungtynių pabaigoje įtvirtino Aimas Fiščevas, įmušdamas įvartį į tuščius vartus iš aikštės vidurio.

„Energijos“ kapitonas A. Bendžius po rungtynių teigė, kad tai buvo pačios sunkiausios Lietuvos čempionato rungtynės šiame sezone.

„Turėjome pačias sunkiausias rungtynes Lietuvos čempionate šį sezoną. „Juodupė“ pasistiprino labai pajėgiais žaidėjais, todėl į rungtynes ėjome nusiteikę rimtai kovai, kokia ir buvo. Mums trūko jėgų, nes po paskutinės išvykos į Baltarusiją neturėjome laisvos dienos, todėl truputį vėluodavome gynyboje ir praleidę du įvarčius ilgą laiką turėjome juos vytis, tačiau viskas gerai, kas gerai baigiasi“, - sakė A. Bendžius.

A.Bendžiui pritarė ir pagrindinis „Energijos“ vartininkas 17-metis Elvinas Karla, kuris teigė, kad „Juodupė“ - Baltarusijos aukščiausiosios lygos lygio komanda.

„Buvo tikrai labai sunkios rungtynės. Galime teigti, kad dabartinė „Juodupė“ yra Baltarusijos lygos lygio komanda. Iki trečio kėlinio vidurio jau buvo atsiradęs didesnis jaudulys, kad viskas gali pasibaigti ir blogai, todėl labai džiugu, kad šventėme pergalę. Jeigu prieš kitas Lietuvos komandas kartais neužtenka motyvacijos, tai prieš „Juodupę“ jos tikrai niekada netrūksta“, - sakė E. Karla.

Vartininkui teko patirti ir nelabai malonų jausmą - dar prieš „Energijai“ išlyginant rezultatą, E. Karla galva atrėmė stiprų ir pavojingą „Juodupės“ puolėjo smūgį.

„Jausmas nėra pats maloniausias. Tas pataikymas į galvą jautėsi iki pat rungtynių pabaigos, tačiau kartais tenka ir taip. Per varžybas labai negalvoji, svarbiausia, kad ritulys nekirstų vartų linijos, tačiau per treniruotes būna pikta ant žaidėjų, kai jie nelabai žiūri kur meta ir pataiko į galvą“, - kalbėjo E. Karla.

Nors „Energija“ žaidė ir savų namų arenoje, tačiau karštu savo komandos palaikymu garsėjantys Juodupės miestelio žmonės gausiai susirinko į Elektrėnus ir taip aktyviai bei garsiai palaikė saviškius, kad „Energijai“ beliko tik pavydėti.

„Žinoma, smagiau būtų, jeigu į areną ateitų daugiau savų aistruolių, tačiau buvo malonu žaisti ir varžovų gerbėjų sudarytoje atmosferoje. „Juodupė“ turi tikrai puikius fanus, kurie atvyksta į rungtynes net iš tolimo Lietuvos kampelio“, - kalbėjo A. Bendžius.

Komandos kapitonui pritarė ir E. Karla.

„Manau, kad Juodupės gyventojams tai yra didžiulė pramoga turėti komandą stipriausioje Lietuvos ledo ritulio lygoje ir jie didžiuojasi savo miestelio ekipa, o tai ir lemia susidomėjimą. Negali slėpti, kad kartais atrodė, jog žaidžiame svetimoje aikštėje. Norėtųsi aktyvesnio palaikymo ir iš Elektrėnų miesto gyventojų, nes tai yra ledo ritulio miestas. Tikiuosi, kad elektrėniškiai pamatę kaip juodupėnai palaiko savo komandą, pradės aktyviau lankytis ir „Energijos“ rungtynėse“, - sakė E. Karla.

Šios rungtynės ne tik pritraukė rekordinį žmonių skaičių Elektrėnų ledo rūmuose, tačiau rekordą pasiekė ir rungtynių transliacija „Youtube“ kanale, kurią stebėjo beveik 300 žmonių. Šiame sezone „Energija“ internete transliuoja beveik visas namų rungtynes, o tokio susidomėjimo nebuvo net per Baltarusijos lygos susitikimus.

Iki lemiamų kovų Baltarusijos aukščiausioje lygoje „Energijai“ liko sužaisti aštuonerias rungtynes, iš kurių net šešerios vyks Elektrėnuose. Nors Elektrėnų ekipa dar neužsitikrino vietos atkrintamose varžybose, tačiau ji 10 taškų lenkia devintoje vietoje esančią „Brest“ komandą, kuriai liko sužaisti vos ketverias rungtynes. Jeigu „Brest“ ekipa patirs bent vieną pralaimėjimą, o „Energija“ per aštuonerias rungtynes iškovos bent vieną pergalę, tai iš aštuntos vietos Elektrėnų klubo jau niekas neišstums. Palankiai susiklosčius aplinkybėms ir Gardino „Neman“ komandai patyrus kelis pralaimėjimus, o „Energijai“ švenčiant pergales, elektrėniečiai galėtų pakilti ir į septintą vietą.

„Didžiausia mūsų problema yra ta, kad neturime stabilumo. Vieneriose rungtynėse lengvai laimime, o jau kitose taip pat galime lengvai ir pralaimėti. Tikiuosi, kad iki atkrintamų pradžios sugebėsime išspręsti šią problemą. Treniruotėse bandome gerinti gynybą, nes tai dažniausiai ir pakiša mums koją rungtynėse“, - sakė A. Bendžius.

Artimiausios „Energijos“ rungtynės vyks Elektrėnuose jau šį savaitgalį - šeštadienį nuo 19.00 val., o sekmadienį nuo 15.00 val. „Energija“ susikaus su Žlobino „Metallurgs“ (Baltarusija) ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją