Atletės organizme rasta draudžiama medžiaga stereoidas turinabolas.

Rusijos bėgimo 4x400 m estafetėje taip pat dalyvavo Julija Guščina, Tatjana Firova ir Natalija Antiuch. Londono olimpiados sidabras atiteks Jamaikos komandai, o bronza – ukrainietėms.

Antonina Krivošapka

29 metų A. Krivošapka nedalyvauja varžybose nuo 2013 metų, kai laimėjo bronzą pasaulio čempionate Maskvoje.

Kitos Londono olimpinių sidabro medalių netekusios bėgikės jautriai sureagavo į naujieną.

„Medalio neatiduosiu! Šio klausimo net nesvarstysiu, – komentavo J. Guščina. – Šiuo metu laukiuosi antro vaiko, mano dabar visai kitas gyvenimas. Man teismų nereikia. Nežinau, kokį sprendimą priims kitos merginos. Tikiuosi, viskas susitvarkys.“

Tuo metu T. Firova tikino, kad šios staigmenos laukusi: „Jau daug mūsų sportininkų iš Londono ir Pekino olimpiadų neteko medalių. Atėnų žaidynių jie negali pasiekti, nors viskas įmanoma. Apie ką kalbėti, jei net vokiečių biatlono treneris pareiškė, kad nė vienas sportininkas pasaulyje negali įrodyti savo „švarumo“.

Ji pasakojo, kad veikiausiai kreipsis į advokatą rekomendacijų, kaip toliau elgtis. „Profesionaliame sporte esu jau beveik 20 metų. Pastarųjų dviejų olimpiadų medalius nori atimti. Iš principo jau atėmė. Tikriausiai tokia TOK politika, nori mus perkelti į masinį sportą, be aukštų rezultatų. Gal kad sukurtum kažką naujo, turi sugriauti sena?“ – svarstė T. Firova.

TOK inicijuotas pakartotinis dopingo testų patikrinimas duoda naujų rezultatų. Prie to prisidėjo atnaujinti WADA (Pasaulio antidopingo agentūra) įrankiai ir metodai tiriant mėginius, paimtus 2008 metų Pekino ir 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse.

Iš viso iš naujo patikrinti jau 492 mėginiai. Daugiausiai teigiamų dopingo testų rasta Rusijos atletų mėginiuose – 17 iš Pekino žaidynių ir 13 – iš Londono olimpiados.

Paskutiniai po pakartotinių Antidopingo agentūros tyrimų „pačiupti už rankos“ Rusijos disko metikė Vera Ganejeva, užėmusi 23-ą vietą Londone ir Turkijos boksininkas Ademas Kilicci, pasirodymą baigęs ketvirtfinalyje.