Geriausia 2016-ųjų šalies lengvaatletė pirmaisiais bandymais įveikė 180, 185 ir 190 cm aukščius, o tuomet nusprendė pasikėsinti į Lietuvos rekordą.

Ir Airinei pavyko įsirašyti savo pavardę į šalies rekordų knygą – trečiuoju bandymu jį peršoko į 2 metrų aukštį iškeltą kartelę. Tai ir šalies uždarų patalpų, ir apskritai geriausias visų laikų pasiekimas.

„Ką reiškia peršokti du metrus? Tai yra magiškas aukštis. Tam tikrose rungtyse yra tam tikri rezultatai, kurie parodo, jog esi elite. Pasaulyje nedaug šuolininkių yra įveikusios du metrus, labai smagu būti jų tarpe. Labai ilgai bandžiau įveikti du metrus, tai man pridės pasitikėjimo savo jėgomis“, – sakė A. Palšytė.

Šis rezultatas – taip pat geriausias pasaulyje šį sezoną. Be to, jis padėjo A. Palšytei LLAF taurę laimėti jau net penktą kartą karjeroje.

A. Palšyei priklausė ir ankstesnis rekordas – 198 cm. Tokį patį aukštį vilnietė yra įveikusi ir vasaros sezone.

DELFI primena, kad prieš porą dienų lietuvė triumfavo ir Kotbuse (Vokietija) vykusiose „Springen Meeting“ varžybose. Tuomet jai 2 metrų barjero įveikti nepavyko, tačiau mergina vis tiek sugebėjo aplenkti olimpinę čempionę ispanę Ruth Beitią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)