Tai buvo 10-a prancūzų ir slovėnų tarpusavio priešprieša per 15 pastarųjų metų. Prancūzai šventė 7 pergales, slovėnai – 2, o vienerios rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Prancūzijai tai buvo 11-as pasaulio čempionatų pusfinalis, o Slovėnijai tik 2-as (2013 metais Ispanijoje ji užėmė ketvirtą vietą).

Pasaulio čempionato finale prancūzai žais septintą kartą. Jie yra laimėję penkis aukso, vieną sidabro ir tris bronzos medalius. 2015 metų pasaulio pirmenybių finale prancūzai nugalėjo Kataro rinktinę.

Rezultatas:

Prancūzija*** – Slovėnija – 31:25 (15:12, 16:13).

Prancūzija: Nedimas Remili 6, Valentinas Porte'as 5, Danielis Narcisse'as ir Kentinas Mahe po 4, Ludovicas Fabregas ir Nikola Karabatičius po 3, Timothey N’Guessanas ir Lucas Abalo po 2, Adrienas Dipanda ir Cedricas Sorhaindo po 1 įvartį. Vincent'as Gerardas ir Thierry Omeyeras (vartininkai).

Slovėnija: Jure Dolenecas 5, Blažas Jancas 3, Darko Cingesaras 3, Gasperas Margucas 3, Matejus Gaberis po 3, Marko Bezjakas, Vidas Kavtičnikas ir Janas Grebencas po 2, Blažas Blagotinšekas ir Miha Zarabecas po 1 įvartį. Matevzas Skokas ir Urhas Kasteličius (vartininkai).

*** - pateko į finalą

Kitame pusfinalyje penktadienį (sausio 27-ą d.) jėgas tarpusavyje išmėgins Norvegija ir Kroatija.

Prancūzija finale žais su antros pusfinalio poros nugalėtojais, o Slovėnija – su pralaimėjusia komanda.

Ne itin seniai (2016 metų lapkričio 6 d.) Lietuvos vyrų rinktinė įveikė Norvegiją atrankos etapo rungtynėse 32:28.

Finalas:

Prancūzija - Norvegija/Kroatija (sekmadienis sausio 29 d.)

Dėl 3 vietos:

Slovėnija - Norvegija/Kroatija (šeštadienis sausio 28 d.)

Aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje pralaimėjusias komandas Tarptautinė rankinio federacija (IHF) į galutines vietas surikiavo pagal tam tikrą keturių punktų kriterijų taisyklę ir reitingą.

Dėl 17-24 vietų buvo surengtas papildomas – vadinamas Prezidento taurės etapas. Jame geriausiai sekėsi Lenkijos rinktinei.

Turnyro rikiuotė po jau pasibaigusių rungtynių:

1.
2.
3.
4.
---
5. Ispanija
6. Švedija
7. Vengrija
8. Kataras
---
9. Vokietija
10. Danija
11. Baltarusija
12. Rusija
13. Egiptas
14. Islandija
15. Makedonija
16. Brazilija
---
17. Lenkija
18. Argentina
19. Tunisas
20. Saudo Arabija
---
21. Čilė
22. Japonija
23. Bahreinas
24. Angola

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)