Tiesa, dopingą vartojo ne Usainas Boltas, o kitas Jamaikos sprinterių kvarteto narys Nesta Carteris.

Šią informaciją išplatino TOK spaudos tarnyba.

N. Carteris vartojo turinabolį. Tai - anabolinis steroidas.

U. Bolto kolekcijoje be Pekino olimpiados estafetės šio aukso liko dar aštuoni aukso medaliai. Jis taip pat dalyvavo 2012 metų Londono ir 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadose. Pastarosiose žaidynėse Rio (Brazilija) U. Boltas triskart tapo olimpiniu čempionu. Jis laimėjo 100 ir 200 metrų sprinto rungtis bei estafetę 4 po 100 metrų.

U. Boltas 11-ą kartų yra tapęs pasaulio čempionu. Jamaikiečiui priklauso ir dviejų rungčių pasaulio rekordai. 100 metrų U. Boltas yra įveikęs per 9,58 sek., o 200 metrų – per 19,19 sek.

Prancūzijos leidinys „L'Equipe“ U. Boltą penkis kartus (2008, 2009, 2012, 2015 ir 2016) pripažino geriausiu metų pasaulio sportininku.

Rusė T. Lebedeva neteko dviejų olimpinių medalių

TOK du olimpinius medalius atėmė ir iš Rusijos lengvaatletės Tatjanos Lebedevos. Rusė neteko 2008 metų Pekino žaidynių dviejų sidabro apdovanojimų. Apie tai taip pat skelbiama oficialioje TOK svetainėje internete.

Buvo pakartotinai patikrinti T. Lebedevos dopingo mėginiai. Rusės organizme taip pat aptiktas tas pats draudžiamas preparatas turinabolis.

2008 metų olimpiadoje Tatjana Lebedeva iškovojo sidabro medalius šuoliuose į tolį ir trišuolyje.

40-metė T. Lebedeva iš viso dalyvavo trejose olimpinėse žaidynėse. 2004 metais Atėnuose (Graikija) ji tapo šuolių į tolį čempione, o trišuolyje tenkinosi bronza, o 2000-ais Sidnėjuje (Australija) iškovojo sidabrą šuoliuose į tolį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)