Kaip pranešama Raseinių ekipos interneto svetainėje, rungtynes sėkmingai pradėję „Norvelitos“ žaidėjai be didesnių problemų susitvarkė su starto jauduliu ir greitai įgijo trijų taškų pranašumą - 7:4. Vis dėlto oponentai iš Marijampolės netrukus surengė spurtą 5:0 ir persvėrė rezultatą savo naudai (9:7). Tiesa, puikiai padavimus atlikęs Patrikas Stankevičius neleido įsismaginti, o jo vedami raseiniškiai vėl perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas - 14:12. Įsibėgėję Roberto Nekrašo auklėtiniai nepaleido iniciatyvos ir užtikrintai laimėjo pirmą setą 25:20.

Antrame sete Raseinių tinklininkai ir toliau sėkmingai naudojosi varžovų techniniu broku, o po įspūdingo Aurimo Mazūro padavimo pabėgo 8:5. Stabdžių nespaudę „Norvelitos“ žaidėjai sėkmingais epizodais ir toliau varė į neviltį varžovus, o, sužaidus daugiau nei pusę seto, pirmavo 17:14. Panašų atotrūkį nuo varžovų viso likusio seto metu išlaikę raseiniškiai atlaikė marijampoliečių spaudimą ir laimėjo antrąjį setą 25:22.

Nors trečiame sete rezultatas ilgą laiką buvo lygus, vėliau į rungtynes kabintis dar bandę „Sūduvos“ tinklininkai neleido raseiniškiams greitai užsitikrinti pergalės ir išsiveržė į priekį 10:7. Antrą kvėpavimą įgavę svečiai ir toliau sėkmingai naudojosi šeimininkų klaidomis ir seto viduryje susikrovė rekordinį penkių taškų pranašumą - 14:9. Vis dėlto rankų nenuleidę raseiniškiai greitai atstatė pusiausvyrą rungtynėse (17:17), o po Tado Rasiuko taško ir išsiveržė į priekį (18:17). Tiesa, iš paskutiniųjų besistengę svečiai išlygino rezultatą ir atkūrė intrigą (22:22). Galiausiai, varžovų spaudimo neatlaikę raseiniškiai nesugebėjo šaltakraujiškai sužaisti seto pabaigos ir jį pralaimėjo 23:25.

Ketvirtame sete įpykę R. Nekrašo auklėtiniai nusprendė nedelsti ir jau pačioje rungtynių atkarpos pradžioje, sudavę itin stiprų smūgį svečiams, atitrūko 7:1. Vis dėlto po tokio nokdauno atsigavę marijampoliečiai nepasidavė šeimininkų spaudimui ir seto viduryje išlygino rezultatą - 15:15. Ir toliau sėkmingai žaidę Marijampolės tinklininkai fantastiškai atsitiesė, laimėdami 25:21, ir, išlyginę rezultatą (2:2), pasiuntė abi komandas į lemiamą penktą setą.

Su dideliu užsivedimu lemiamą setą pradėję „Norvelitos“ žaidėjai jau nuo pat jo pradžios palaikė didelį tempą ir po Aurimo Dyglio taško išsiveržė į priekį - 6:3. Ir toliau varžovams priartėti neleidę raseiniškiai sėkmingai žygiavo pergalės link ir po Patriko Stankevičiaus taško pirmavo 10:7. Ir nors šeimininkai svečiams dar buvo leidę priartėti 13:12, šaltus nervus išlaikę Roberto Nekrašo auklėtiniai laimėjo setą 15:13 ir išplėšė dramatišką pergalę 3:2.

„Norvelitos“ gretose rezultatyviausiai žaidė Aurimas Dylys, pelnęs 19 taškų. 17 surinko Aurimas Mazūras, 12 – Audrius Knašas, 11 – Patrikas Stankevičius.

Po rungtynių R. Nekrašas interneto svetainei teigė, jog šios rungtynės buvo neįkainojama patirtis tokiai jaunai komandai kaip „Norvelita“.

„Išties labai džiaugiuosi savo auklėtiniais, parodžiusiais tvirtą charakterį ir nepalūžusiais po to, kai varžovai fantastiškai grįžo į rungtynes. Manau, jog šis mačas mums kaip komandai duos labai daug, nes sustiprėjome psichologiškai ir parodėme, kad galime demonstruoti solidų žaidimą visų rungtynių metu. Mano nuomone, jei sugebėtume dar geriau vykdyti žaidimo planą ir neatiduoti varžovams iniciatyvos, galėtume žaisti dar geriau, todėl šiuos trūkumus stengsimės kuo greičiau pašalinti, o šiaip labai didžiuojuosi savo vaikinais.“

Po pirmų dviejų ratų Lietuvos čempionate pirmauja visas aštuonerias rungtynes laimėjęs Kelmės „Etovis“ (24 tšk.). Antrą vietą užima „Norvelita“ (16 tšk.), trečią - „Sūduva“ (14 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją