Antrą kartą šį sezoną sostinės derbį identišku rezultatu 29:28 (15:14) (skiriasi tik pirmo kėlinio rezultatas) laimėjo pastaruoju metu stabiliau žaidžiantis LEU „Šviesa-Eglė“.

Tačiau didžiausias netikėtumas įvyko Klaipėdoje, kur vietos „Dragūnas-Viesulas“ žaidė su Utenos DSC ekipa ir dvikova baigėsi taikiai 23:23 (9:11). Pirmame rate uostamiesčio rankininkės Utenoje buvo laimėjusios užtikrintai 10 įvarčių skirtumu 42:32 (24:13).

Tiesa, objektyvumo dėlei reikia pasakyti, kad šįkart „Dragūno-Viesulo“ komandoje nerungtyniavo pagrindiniai ekipos „varikliai“ - sesės Brigita ir Roberta Ivanauskaitės, o Utenos DSC ekipoje, pasak varžybų inspektoriaus Romo Sindaro, stebuklus darė vartininkė Laura Slavėnaitė, kuri pirmame kėlinyje atrėmė net keturis metimus nuo 7 metrų žymos.

Nežiūrint į visokius pasvarstymus, šį rezultatą vis tik reikia laikyti staigmena, nes ilgą laiką persvarą turėjo viešnios iš Utenos ir joms rungtynių pabaigoje matyt šiek tiek pritrūko kvapo, todėl nepavyko išsivežti dviejų taškų iš Klaipėdos.

O pajūrio sportininkės tikriausiai per daug pasitikėjo savimi, savo jėgomis, kad laimės ir be savo svarbių žaidėjų. Tuo pačiu pajūrio ekipa prarado labai brangų tašką kovoje dėl aukštesnės vietos reguliariame sezone.

Klaipėdos kolektyve taiklią ranką demonstravo Aušra Stroputė (5 įvarčiai), Ugnė Kavalenkaitė (4), Skirmantė Pociūtė, Dovilė Mižutytė ir Fausta Abrutytė (po 3), Deimantė Briedytė ir Akvilė Tolvaišaitė (po 2) ir Austėja Rimkutė (1).

Utenos DSC ekipoje taiklumu pasižymėjo Justina Zenkovaitė (9), Karolina Čekuolytė (6), Austina Gabrilavičiūtė, Augustė Bureikaitė, Gabija Vareikytė ir Eimantė Zenkovaitė (po 2 įvarčius).

„Mače Vilniuje beveik visą laiką persvarą, išreikštą keliais įvarčiais, turėjo aukštesnį reitingą čempionate turinčios LEU „Šviesos-Eglės“ rankininkės. Jos kontroliavo dvikovos eigą, žaidė rezultatyviau,tačiau jų varžovės geros gynybos dėka ir aštriu žaidimu prie linijos pavojingai priartėdavo prie priešininkių. „Alandeko-Vichy“ komanda net devynis kartus buvo gavusios teisę atakuoti varžovių vartus nuo 7 metrų žymos, kai tuo tarpu „eglaitės“ tą atliko tik kartą.

Jos pirmojo kėlinio pabaigoje buvo net persvėrusios rezultatą savo naudai 14:13. Panašiai pasikartojo ir dvikovos pabaigoje. Prieš tai „šviesietės“ pirmavusios 2-4 įvarčiais (25:21) greitai išbarstė įgytą pranašumą iki vieno įvarčio 28:27. Bet galiausiai pergalę garantavo vieno įvarčio persvara 29:28 LEU „Šviesos-Eglėa“ komandai. Po šios pergalės LEU „Šviesa-Eglė“užsitikrino reguliaraus sezono mažiausiai trečią poziciją ir geresnes aikštės pranašumo sąlygas per atkrintamas varžybas“, - sakė rungtynių inspektorius ir čempionato vyriausiasis teisėjas Slivijus Kisinas.

LEU „Šviesos-Eglės“ komandai 7 įvarčius pelnė Auksė Sviderskienė, Rita Repečkaitė įmetė 6, Rasa Mikalonytė (5), Aušra Šponė, Deimantė Pupšytė ir Ugnė Malinauskaitė (po 3), Asta Čižaitė ir Greta Sadauskaitė (po 1).

„Alandeko-Vichy“ ekipoje taiklumu išsiskyrė Erika Verbovik (10 įvarčių), Ieva Balčiūtė (6), Greta Noreikaitė (5), Gerda Trušytė (4), Laura Lapinskaitė (2) ir Eglė Burakauskaitė (1).

Kitose dvejose čempionato rungtynėse nieko panašaus nebuvo. Gana aiškiai dominavo favoritės iš Kauno regiono – „ACME-Žalgiris“ ir HC „Garliava SM-Cascada“.

Kauno „ACME-Žalgiris“ svečiuose be vargo nugalėjo „Šiaulių sporto gimnazija-SM Dubysa“ komandą 39:22 (21:6).

Šiaulių komandoje rezultatyviai atakavo Urtė Mockevičiūtė (11 įvarčių), o taip pat Rūta Abramauskaitė (3), Ramunė Poškutė, Sandra Avižinytė ir Evestina Vaitkevičiūtė (po 2), Gabrielė Dorošenkaitė ir Neringa Gudaitytė (po 1).

Kauniečių ekipoje išsiskyrė Klaudija Šidlauskytė (11), Simona Jaškūnaitė (8), Inesa Verbovik (7), Dovilė Ilčiukaitė, Laura Žukovaitė ir Audinga Kniubaitė (po 3), Austėja Narauskaitė ir Gabrielė Vaičiūtė (po 2).

Kauno r. HC „Garliava SM-Cascada“ nepaliko jokių vilčių Alytaus „SRC-Margiriui“ 45:15 (27:5).

HC „Garliavos“ klube, kur sekmadienį daugiau rungtyniavo pagrindinės sudėties rezervas, po 7 įvarčius pelnė Rusnė Markinaitė ir Eglė Laurinavičiūtė, Kamilė Bušaitė įmetė 6, Goda Tuomaitė ir Evelina Dževerakaitė – po 5, Laura Masiulevičiūtė, Ugnė Slavėnaitė ir Greta Vaitkevičiūtė – po 3, Karolina Sparnauskaitė, Gabija Kleizaitė ir Emilė Aglinskaitė – po 2 įvarčius.

„SRC-Margirio“ komandoje išsiskyrė Mingailė Malciūtė (5 įvarčiai), Goda Abraitytė (4), Paulina Vaitkevičiūtė (3), Gabija Ustilaitė (2) ir Raminta Tamoševičiūtė (1).

Kiti du turai vyks ateinantį savaitgalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)