Nors tai paskutinės varžybos prieš Europos čempionatą, tačiau jose dalyvauja sportininkai ne tik iš Europos valstybių, tačiau yra daug atstovų iš tokių šalių kaip JAV, Japonija, Korėja ar Kinija, o Lietuvai taip pat atstovauja būrys sportininkų. Į varžybas susirinko ir labai autoritetingų teisėjų komanda, kas ypatingai kelia šių varžybų lygį.

Ypač džiuginančius rezultatus parodė jaunimo šokių ant ledo pora Guostė Damulevičiūtė ir Deividas Kizala, kurie bendroje įskaitoje surinkę 111,26 taško ir pagerinę savo asmeninį karjeros rezultatą, užėmė 6-ą vietą tarp 19-os dalyvių.

Po trumpos programos čiuožėjai surinko 42,36 taško ir rikiavosi 8-oje vietoje, tačiau su laisva programa mūsiškiams pavyko pakilti į 6-ą poziciją. Tai ir lėmė ir 6-ą vietą ir bendroje įskaitoje.

Negana to, sportininkai pagal taškus už techniką (36,70) laisvoje programoje rikiuojasi net trečioje vietoje. Teisėjai poros elementus įvertino vien tik teigiamai, nes Lietuvos čiuožėjai nepadarė nė vienos klaidos. Šie Lietuvos atstovai jau baigė savo pasirodymą Torūnėje ir su nekantrumu lauks kitų komandos draugų pasirodymų.

Taip pat džiugu, kad moterų tarpe šių metų Lietuvos čempionė Elžbieta Kropa vėl parodė puikų rezultatą, pasiekė savo geriausią rezultatą trumpoje programoje, jau trečią kartą įvykdė pasaulio čempionato kvalifikacinį normatyvą ir šiuo metu užima aukštą 7–ą vietą. Sportininkė laisvą programą atliks vėlų penktadienio vakarą.

Itin gerą rezultatą Torūnėje parodė ir Lietuvos porinio čiuožimo atstovai Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas, kurie surinkę 29,43 taško už techniką su 51,43 balo šiuo metu užima 2–ą vietą.

Lietuvos porai pavyko aplenkti praeitų metų pasaulio čiuožimo čempionato finalininkus prancūzus Lolą Esbrat ir Andrejų Novoselovą, kurie po trumposios programos užima 5–ą vietą.

Laisvą programą G. Butkutė ir N. Jermolajevas atliks šeštadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)